Haza kellett hozni a kislányomat a kiscsoportból a 2. napon, mert nem aludt, zavarta a többi gyereket a járkálásával. Mit tegyek?
Nagyon határozott, elég önfejű csaj. Közvetlen, beszédes, játékos, imádja a társaságot. Az óvónéni hívott telefonon, hogy menjek érte. Szerencsére közel lakunk, és még nem mentem vissza dolgozni. Azt mondta, beszélgessek el vele, értessem meg, hogy hogyan kell viselkedni. Hazahoztam, 5 percen belül aludt. Nem ragaszkodtam volna az egész napos bent léthez, de mivel a dadusok ismerték, azt javasolták, maradjon aludni is. Az óvónéni új, nem találkoztunk még vele korábban.
Gondolom, hogy én vagyok a hibás, mert elkényeztettem, hagytam, hogy sokszor az ő akarata érvényesüljön. Teljesen más személyiségek vagyunk,de azért bírok vele, ha sokszor nehezen is.
Most viszont el vagyok keseredve, hogy a büszkeségem, okos kislányom már 2 nap után "fekete listán" lesz.
Az ottani óvónéni feladata lett volna lekezelni ezt a helyzetet. Így azt szokja meg a gyerek, hogy hazaviszed, ha nem akar aludni?
Az enyém tavasszal kezdte a bölcsit és az elején nagyon keveset aludt ebéd után (holott otthon nagyokat pihen), majd játszani akart. Sose hívtak fel, hogy vigyem el, mert zavarja a többieket, hanem következetesen, türelmesen kezelték a szitut és nem hagytak teret az akaratosságnak, emellett én is mindig "megbeszéltem" vele a problémát. Jó pár hétig eltartott, de szépen beállt a sorba és ma már jókat alszik, ha pedig előbb felébred, mint a többiek, akkor is csendben marad.
Nálunk pont fordítva volt!
Haza akartam hozni, mert mondták, hogy nem akar bent elaludni.
és nem engedték, azzal, hogy akkor soha nem fog beszokni, kell a gyermeknek idő és az még rosszabb, ha azt szokja meg, hogy otthon alszik el, hogy akarok úgy dolgozni menni..
Beszoktatás ide vagy oda, az óvónőnek ezt meg kell oldani. Nagyon sokan hiába szoknak be, akkor sem alszanak délután. Nálunk ilyenkor az van,hogy akkor csöndben kell feküdnie. Egyetértek azzal,hogy azt látja a gyerek,hogy anya jön és hazavisz, akkor nem is fog aludni.
A Fiam most kezdte a középsőt, nem sokszor, de kiscsoportban nála is volt, hogy nem aludt ebéd után. Akkor elmagyarázták neki,hogy akkor is feküdnie kell, mert a többiek alszanak. Megoldották, jó óvónők, ez a dolguk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!