Megteheti-e az óvoda, hogy gyes-en lévő anyukák
gyerekét nem fogadja június 20-tól szeptember 1-ig?
Figyelt kérdés
Sziasztok, a kérdésem elvi mert tegnap mondta nekem az óvonőnk, hogy ebben az oviban az a szokás, hogy gyeses anyukák nem vihetik óvodába a gyereket, mondván az anyuka úgyis otthon van. Félreértés ne essék, egyébként sem terveztem, hogy a kisfiam ott töltse a nyarat csak furcsának találom, hogy junius 2-án közlik, hogy 2,5 honapig ne vigyem a gyereket. A 3 hetes nyári bezárásról tudtam de ez a 2,5 hónap meglepett. Megteheti ezt egy állami óvoda, máshol is van ilyen? Én örülök a gyereknek és biztosan jól elleszünk a nyáron de mivel szeret oviba járni és szereti a pajtásait nem hagytam volna ki az egész nyarat.
Én úgy terveztem,hogy júni 15-től nem viszem (tavaly is itthon volt végig) de most ki raktak egy papírt,hogy jelöld be hozod-e vagy viszed.Kb 12 olyan anyuka van a csoportban aki otthon vagy a kicsivel vagy nem dolgozik,összesen kettő jelölte be,hogy nem viszi,a többi igen.Így,mivel a lányom szeretne menni,úgy döntöttem viszem én is.
2016. jún. 4. 08:29
12/20 anonim válasza:
Hivatalosan nem teheti meg. Nálunk ez fel sem merül, mindenki akkor/addig jár míg jólesik. Mi is kb július elejéig, mivel a többi csoporttársa is kb addig fog, utána már csak 1-2 gyerek lesz és összevont csoport. Szóval így nekünk kb 1,5 hónap esik ki.
2016. jún. 4. 09:03
13/20 anonim válasza:
Nekem is azt ajánlották h ne vigyem a 4 évesemet ( most született a tesó). Eddig délig volt bent, szeptembertől szeretnénk ha ott aludna mert mire hazaérünk nem tud aludni és hulla, de ezt sem akarják mivel túl sokan alszanak bent14-en vannak össz.
2016. jún. 4. 09:31
14/20 anonim válasza:
Utolsó vagxok, nálunk már júni1 től nem lehet vinni, a tesó 2.5 hetes, biztos élvezi a nagy az itthoni unatkozást...
2016. jún. 4. 09:39
15/20 anonim válasza:
Olyan nincs hogy nem lehet! Miért hagytad magad? Tiszta hülyének néznek...
2016. jún. 4. 10:57
16/20 anonim válasza:
Én csak jövő héten viszem a gyerkőceimet, utána sokat mamáznak. Nem otthon ülnek egész nap, viszi őket magától, minimum játszótérre, ott tuti lesznek ismerősök.
Én annak örülnék, ha több szabim lenne és nyáron többet lehetnénk együtt.
Amúgy nyáron összevonások lesznek, nem is biztos, hogy mindig a saját csoportban lennének ill. saját óvónővel.
Iskolában hosszabb a szünet.
2016. jún. 4. 12:56
17/20 anonim válasza:
Nálunk júni 5-től már nem vihetik a gyes-gyedesek sajnos:-(. Én még júniusban vittem volna végig, mert neki is jó, nekem is jobb, de mindig csak délig vittem, és fel is voltam háborodva, hogy mindezt megtudtam május 31-én.
2016. jún. 6. 08:59
18/20 anonim válasza:
Nálunk június 1-től nem vihetjük a gyereket szeptember 1-ig mert otthon vagyunk a kistesóval.
De már május 30-31-én sem vittem a gyereket mert az óvónő nagyon húzta a száját hogy már nem tudja hogy lesznek a csoportok mert összevonás lesz, blabla.
2016. jún. 6. 20:11
19/20 anonim válasza:
Lepontozhattok nyugodtan,de keseregtek itt,miközben teljesen jogtalanul nem vihetitek a gyerekeiteket...szégyen,hogy mit meg nem engednek maguknak az óvónők.
2016. jún. 7. 07:16
20/20 anonim válasza:
Nem kesergünk. Nekem jobb is hogy nem kell vinni mert így nem kell mindig elvinni meg rohanni érte a picivel. Most mért kardoskodjak hogy hadd menjen, mikor én úgyis itthon vagyok?? Ráadásul összevont csoportba, más óvónénivel már tényleg nem sok értelmét látom vinni, ez már tényleg lepasszolás kategória lenne ha egész nyáron menne oviba.
Persze ahol dolgoznak a szülők az más, ott nyilván nem lehet otthon 3 hónapot a gyerek, de nálam még igen. Jövőre már az én lányom is menni fog legalábbis júniusban biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!