Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok is volt, középső...

Nálatok is volt, középső csoportos, azaz 5 éves vizsgálat a Nevelési Tanácsadó által az oviban? Aggódom, találhattak vmi problémát?

Figyelt kérdés
Szóval több gyereknél vegeztek vizsgálatot, azt tudom. De engem fel is hívtak, hogy személyesen konzultáljunk erről. És az oviban meg 15 gyereknél is. Ez kötelező, vagy azért szeretnének velem konzultálni, mert van vmi baj?

#óvoda #középső csoportos
2016. máj. 31. 20:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

8. válaszoló:az én kisfiam 2 hete töltötte a 8. évét,az R hangzót(és nem betűt) még most olyan "franicásan" ejti(torokból).Anno 6 évesen nem emiatt nem engedték suliba(hanem,mert idegrendszerileg megkésett a fejlődése)

.Előtte már 1.5 éve járt logopédushoz(2x az oviba,2x magánba/hét).Sokan javasolták,hogy tanuljon franciául,mert profi lesz kiejtésből.Különben a logopédus is azt mondta,hogy-elvileg-iskolakezdésig kell(ene)elsajátítani az R hang kiejtését.Ami elvileg a 6. életévet jelenti(de semmi esetre sem az 5.-et).

2016. jún. 1. 21:46
 12/14 anonim ***** válasza:
8. nem Neked szólt,hogy nem betű,hanem hangzó(mert van,aki nincs ezzel tisztában)
2016. jún. 1. 21:50
 13/14 anonim ***** válasza:

8! Az r hangot nem kell tudnia feltétlenül 6 évesen! Emiatt nem hívják be. Az én kislányomnak van pár hanghibája, ettől Függetlenül nem tartották vissza, szeptemberbe kezdi a sulit.

Kérdező! Nálunk az ovi logopédusa mérte fel a gyerekeket és akiknél találtak valamit - nem hang hibát - azokat küldték a Nevelési Tanácsadóba. Lehet, csak azért akarnak veled beszélni, mert fejlesztésre szorul, vagy hogy szeretnétek-e hogy jövőre kezdje el a sulit. Ha beszéltél velük, megírod miért kellett bemenned?

2016. jún. 2. 07:49
 14/14 A kérdező kommentje:
Szia. Igen, megírom. Jövőhéten lesz a konzultáció, még mindig aggódom. Nem sok tippem van. Itthon szépen elvan a különböző feladatokkal, rajzolással, bábozással. Aztán lehet hogy közösségben meg kevésbé tud koncentrálni, mert elvonja a figyelmét a játék. Mert ő egy eléggé játékos gyerkőc, nagyon vidám, mindig bohóc, valami ilyesmit sejtek a háttérben.
2016. jún. 2. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!