Mi előnyei vannak egy vegyes csoportnak? Véleményetek, tapasztalatok alapján? Mindenkinek zöld kezet adok.
Egy homogén csoportban is ugyanúgy elveheti az egyik gyerek a másiktól a játékot. Egy nagycsoportos is ugyanúgy sírhat, mint egy kiscsoportos Pistike.
A környékünkön nincs homogén csoport
A gyerekem milyen hátránnyal indulhat az iskolába, ha vegyes csoportba jár?
Miben lesz lemaradva a korosztályos csoportosokhoz képest?
(tényleg érdekel)
Szia! Általános iskolában dolgozom, ilyen szemszögből írok most.
Biztos vannak olyan ovik, ahol nem gond a vegyes csoport, de szerintem is hátrányos a legtöbb helyen.
Nagycsoportban már előkészítés folyik az iskolára, játékosan persze, de számolgatnak, rakosgatnak kis figurákat ide-oda, feladatlapoznak, stb... Na a vegyes csopiban erre nem igazán van lehetőség, próbálják az óvónénik, de közben odasétál a 3 éves és elveszi a fele eszközt, stb. Nincs annyi óvónéni, dadus egy csoportra, hogy lehessen a nagyokkal foglalkozni, míg a kisebbek játszanak.
Én is úgy gondolom, hogy a nagyok ezért nem fejlődnek annyira. Pedig azért az iskolába lépésre jó, ha pár dolgot elsajátítanak (feladattudat, figyelem, ceruzafogás, stb.).
Ja, és mégegy negatívum: találkoztam már pár olyan kisgyerekkel, akinek
A) a legjobb barátai mind elsősök lettek a csoportból, ő meg még fiatalabb
B) fordítva: alig ismerte a többi elsőst (bár ez ugye falusi ovi és suli kombinációnál van csak, mert mindenki ugyanoda megy tovább)
Bocsi a sok negatívért.
Előnye nálunk pont kiskorban volt. Most, hogy már a fiam a nagy, most csak hátrányát látjuk (pszichológushoz is kell vinnem emiatt).
4. éve ovis a fiam. Kicsiként könnyebb volt a beszoktatás, mert volt pár nagy lány, aki anyáskodott a kicsik felett, húzták magukkal, sokat fejlődött.
Viszont most, hogy ő a nagy és rengeteg kicsi van (mivel visszamaradt 1 évet őszi születés miatt), állandóan frusztrált, nehezen dolgozza fel, hogy az óvónénik vele kevésbé foglalkoznak, sőt elvárják, hogy pesztrálja a kicsiket. Folyamatosan próbálja magára felhívni az óvónők figyelmét.
Talán annyi előnyben vagyok, hogy nálunk két óvónő van délelőtt.
De Továbbra is azt kérdezném, hogy az iskolai évekre mi hátránya lehet egy vegyes csoport? Miben maradna le a gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!