Van joga leönteni a gyerekemet egy pohár vízzel az óvónőnek?
Nem mostani a kérdés, de azért leírom a véleményemet. Én ugyan nem vagyok sem óvónő, és gyermekem sincs, viszont visszagondolva a gyerekkoromra és a szülők, rokonok által meséltekre, én is hajlamos voltam a hisztire, de nem is akármilyenre. Konkrétan képes voltam olyan szintig hisztizni, amikor már nem vettem levegőt, és még a fejem is pirosodni, lilulni kezdett, amire az egyetlen megoldás az volt, hogy én is kaptam egy pohár vizet az arcomra, hogy kibillenjek abból az állapotból. (Igaz, ezt otthon és nem óvodában)
Szerintem hiába van az óvónő kezében az összes ismeret, hogy hogyan kezelje a hisztis gyerekeket, vagy éppen hogyan büntesse, vagy jutalmazza őket, ha kap egy olyan gyereket, akivel semmit nem lehet kezdeni hiába van róla 5 tankönyv is, mi a teendő. Egy ilyen esetnél, amikor már a gyerek hányásig(erre is láttam példát), vagy fulladásig hisztizi magát, akkor bizony hiába ülne le vele beszélgetni az óvónéni, hogy nyugodjon meg a gyerek, csak azért hisztizik mert nem tudja kifejezni mi bántja, vagy mi a baja és ez összezavarja?? Ugyan már..A gyerek meséjére meg, hogy csak azért kapott nyakon öntést,mert "eregetett", annyi a gondolatom, hogy nem mindent kell elhinni, na meg nyilván nem úgy fogja előadni a gyerek, hogy ő jöjjön ki rosszul és esetleg otthon is bünti várja. Kérdezd meg az óvónőt, hogy mi történt, persze normális hangnemben, és ki fog derülni az igazság. Ha jogtalan lett volna, akkor a délutános óvónéni sem mesélte volna el, hanem lapítottak volna, míg ki nem bukik a sztori. (Csak mert írtad, hogy nem tudtad aznap megkérdezni, mert a délelőttös óvónéninél történt az incidens, aki addigra már nem volt ott. Tehát gyanítom vagy a délutános mesélte, vagy a gyerek, de már rögtön azután, hogy megérkeztél érte.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!