Hogy lehet meglépni, hogy augusztusban 6 évet betöltött gyerek, aki még maradt az óvodában, iskolába mehessen?
Ezt komolyan gondoltad?!
Végülis pont az egész iskolai legalapvetőbb ismeretéről a betűkről marad csak le...
Meg ugye ilyesmikről is lemarad, mint az iskolai viselkedés gyakorlása, barátkozás meg egyéb apróságok...
Ilyet nem lehet csinálni. Vagy elkezdi 2016 szeptemberben vagy 2017 szeptemberben. Évközben csak iskolát lehet váltani, de az megint más dolog.
A tanító nem fogja januárban a te gyerekeddel elkezdeni a tananyagot külön, míg a többiek már írnak és olvasnak. Ugyanakkor a te gyerekednek is teljesítenie kellene nyár elejére a tananyagot, akkor is, ha januárban kezdi a sulit. De, Magyarországon ilyenre nincs mód, max. ha januárig magántanár tanítaná és akkor vizsgával folytatná januártól a rendes sulit. Nem is értem, miért így legyen. Ha 2016 augusztusban betölti a 6. évét, akkor 2016 szeptemberben kezdheti a sulit. Az a 4 hónap min változtat? Ha nem iskolaérett, akkor elkezdi 2017-ben a sulit. Ennyi.
Nem úgy van,hogy aki május végéig betölti a 6. évet az mehet szeptembertől suliba (ha az óvoda engedi)? (Vagy ez régebben volt?) A tiéd augusztusban töltötte be,így nagycsoporos! Mi a gond ezzel?
Nem is ertem,hogy jutott ez eszedbe....
Az én gyerekem pont elsős, ráadásul még rá is húzott egy évet az oviban, februárban lesz 8 éves. Nagyon nehéz volt az első időkben az is, hogy 45 percig üljön a helyén.
Minden nap 6 órája van, utána napközi és otthon még gyakorolni kell minimum az olvasást.Képtelen feladat lenne, utol érni a többieket, szerintem még akkor is ha esetleg tud olvasni.
Felevi osztalyozovizsakat kell kerni. Ha ezeken megfelelt akkor felveheto.
De fontold meg. Magyarorszagon jelenleg sokkal elfogadottabb akar 8 evesen kezdeni a sulit mint hat. Nalunk a semmitteves a divat nem a tanulas.
Tuti le leszek pontozva, de ha nincsxextra fogyateka egy gyereknek siman mehet 6 evesen meg a magyar iskolarendszerbe is a gyerek. Aki eleget mozog otthon, foglalkoznak vele, nevelik annak nem lesz gond hogy a suliban szabalyok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!