Óvodában csoportváltás után is problémák?
Segítséget szeretné kérni, már teljesen tanácstalanok vagyunk párommal.
Van egy gyönyörű, okos, 3 éves kisfiunk, akinek viselkedési problémái vannak, az óvónők szerint félelmetes dührohamok törnek rá.
Ilyet mi is tapasztaltunk, otthon ezt tudtuk kezelni, ezzel már nincs gond, szófogadó, persze vannak kis hisztik, pl. nem akar menni fürdeni, vagy még egy utolsó mese stb., de véleményem szerint ez normális.
Az utóbbi időben az oviban is minden rendben volt, de két hete újra elkezdődtek a gondok, újra panaszkodtak az óvónők, sajnos segíteni nem tudtak, szerintem nem is akartam.
Mivel a többi szülő is zúgolódott, összesúgtak a hátam mögött, FB-n tárgyaltak arról, hogy kellene kirakatni a gyerekemet a csoportból, ezért úgy döntöttük a párommal megkeressük a vezető óvónőt és az intézményen belül, egy másik csoportba (ami másik helyen is van) átrakatjuk a gyereket.
Próbáltuk a dolgot amennyire lehet simán, udvariasan és intelligensen kezelni.
A gyerek a héten szerdán kezdte a beszokást az új helyre, de tegnap mikor hazaértem a munkából a párom kisírt szemekkel azzal várt, hogy megkapta az ultimátumot az ottani egyik óvónőtől, hogy ha holnapra sem változik meg a gyerek, akkor ők ezt nem vállalják.
Elmondása szerint a mostani csoport összeszokott, jól megvannak és "nem fér bele", hogy az én (idézem a nőt) "közveszélyes" gyerekem oda járjon.
A mai nap folyamán újra fel fogom hívni az igazgatót, mert nem ebben maradtunk, segítséget kértünk de nem azt vártuk, hogy akkor 2x2 óra után azt mondják, el innen.
Nyilván valami félreértés lehet, mert nem gondolhatják komolyan, hogy 5 munkanapon belül megint vigyem a gyereket máshová?! Az anyja teljesen ki van készülve, magát vádolja, hogy rossz anya, én is off-on vagyok, a gyerekről ne is beszéljek.
Majdnem minden nap valami probléma van a gyerekkel, nem akar öltözni, pedig tud egyedül. Nem akar dolgokat megcsinálni, ha meg erőltetik akkor "bekattan" és ordít.
Elvittük a háziorvoshoz, aki "dac-korszak"-al lezárta az ügyet.
Elvittük a régi óvónők ajánlotta természetgyógyászhoz, Ő azt mondta, hogy vonjuk meg a cukrot a gyerektől.
Bejelentkeztünk neurológushoz, aki azt mondta, meg se nézi a gyereket, mert az elmondottak alapján ezzel a nevelési tanácsadóhoz kell menni.
Kértük az óvodát, hogy ebben segítsenek, de még mindig semmi...
Valaki tud segíteni, hogy most akkor merre?
Már ott tartunk, hogy ideiglenes lakcímmel bejelentjük a gyereket szülővárosomba (ahol az anyja dolgozik), és majd oda járatjuk oviba.
Sajnos ahol most élünk nincs óvoda ahol lenne hely, nem hajlandóak a gyereket átvenni. Speciális óvoda nincs, mondjuk nem is tudom pontosan mi a baja a gyereknek.
Magánóvoda sincs, annak is utánajártunk már :(
Köszönöm a sok választ, jó látni, hogy van még empátia, még ha elszórva is az országban.
Valamelyik kommentelő írta, hogy gondolnunk kell a többi szülőre is, mi pont emiatt hoztuk el a gyereket abból a csoportból, hogy ne legyen "tűz".
Elég szerencsétlen volt a szitu, sem az óvónők sem a szülők nem mutattak hajlandóságot arra, hogy segítsenek, és segítség alatt azt értem, hogy hova merre induljunk.
Mint írtam, tudjuk hogy valami nem klappol, de egyikünk sem diagnoszta, nem tudjuk mi a baj.
Az interneten nyomozás sem segít, mert totál ellentmondásos minden.
Anyuka "rendben van".
Elég nehéz a viszonya az Ő anyjával, nem is beszélnek évek óta, még én sem láttam sosem, pedig lassan 6 éve együtt vagyunk.
Pont emiatt nagyon nagyon vigyáz a gyerekre, nagyon sok szeretet ad neki, legalábbis én így látom.
A családi állapotunk szerinte rendezett, vannak persze súrlódások, mint máshol, pénz-munka-mindennapok, stb., de sosincs ordítozás, veszekedés, erre van kódszavunk, ha valamelyikünk úgy ítéli nem kell ezt a gyereknek hallani, akkor megvárjuk míg elalszik és utána folyt.köv.
Szinte minden délután együtt vagyunk, hármasban, lehet ez is baj, nem tudom...
Kedves előző kommentelő.
Én hasznosnak tartom a válaszod, mások helyett nem tudok nyilatkozni.
Sajnos olyan nagyon elkeseredett helyzetben vagyok, hogy ezt sem zárhatom ki.
Kis helyzetjelentés.
Elég árulkodóra sikerült megadni a téma címét, így ahogy van valami fejlemény ide leírom majd, hátha mások ötletet vagy csak erőt tudnak meríteni ebből a kis történetből.
A beszoktatás döcögős volt, két óvónő váltja egymást.
Az egyik egy fiatalabb, Ő délután van, a délelőttös 36 éve van a szakmában.
Sajnos a gyerek vele nem nagyon jött ki az elején, így Ő a második, két órás beszoktató nap után azzal fogadott minkett, hogy a gyerek közveszélyes és ha holnapra nem javul meg, akkor Ők ezt nem vállalják.
Persze rögtön hívtam az igazgatót, hogy ugye nem gondolják, hogy 5 munkanapon belül harmadik helyre is kezdjem beszoktatni a gyereket, mire ígéretet kaptam, hogy személyesen kezdi kezelni az ügyet, mert ez a hozzáállás a nevelők részéről (az előzőeket is beleértve) nem fér bele az óvoda filozófiájába.
Lett is eredmény, máshogy kezdtek el közeledni a gyerek felé, 3 napig semmi nem volt.
A fiatalabb óvónő minden nap azzal várt, hogy a világon semmi baj a nem volt a gyerekkel, teljesen jól, aranyosan, "átlagosan" telt a nap.
Tegnap viszont az ő "karmestersége" alatt is kirobbant a hiszti. (Próbálom minél részletesebben leírni.)
A gyerekek valami miatt másik teremben aludtak, fiamnak az elalvás később is sikerült mint a többieknek.
Az ébredés is nehezebb volt, sírt, hogy Ő még álmos, és mikor elrakták az ágyát, akkor szakadt el a cérna, és ordítva követelte az ágyat, ledobálta a polcról a kisautókat, nagyon nehezen tudták megnyugtatni.
Az óvónő reakciója az volt, hogy lehetőség szerint minél hamarabb kezdjük meg a közös munkát a nevelési tanácsadóval és a jövő hét folyamán, ha lehet, mindketten menjünk be és akkor átbeszéljük a részleteket.
Egyeztettem párommal, szerdán reggel akkor megyünk.
Valahol örülök, hogy végre elindult valami.
Közben kaptunk fix időpontot a pszichológustól, sajnos csak január első hetére, addig kitartás.
Tegnap még délelőtt beszéltem a háziorvosunkkal is, akitől kértem beutalót egy gyermek-neurológushoz.
Ez azzal adta át, hogy csak a mi megnyugtatásunkra, csecsemő kora óta foglalkozik a gyerekkel, Ő nem lát rajta kórós elváltozást, kifejezettem "szeretik" vizsgálni, mert együttműködő és kommunikatív.
Mindent egybe vetve én kicsit most megnyugodtan.
A gyerek itthon továbbra is "jó fej", minimális hisztik (nem akarok még fürdeni és társaik) vannak, de dührohamok nincsenek, szépen alszik, napok óta már hozzánk sem jön át éjszaka.
Még az Gézengúz alapítványhoz is elvihetitek- tb finanszírozott, ott komplex kivizsgálást kap. (neurológus, pszichológus is van)
Nézd meg a honlapját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!