Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Elfogadott büntetési módszer...

Elfogadott büntetési módszer egy óvodában, hogy a csoportszobából kirakják a gyereket a folyosóra?

Figyelt kérdés
Az egyik óvónéni szabadságon van, így a konyhai alkalmazottból lett pedagógiai asszisztens van a gyerekekkel délután. A kisfiam (középsős) soha nem panaszkodott az óvónénikre, mindegyiket szereti (még a másik csoportos óvónéniket is) Nem szokott rá panaszt tenni, félévkor is jó értékelést kapott tavaly. Most meg sír, hogy nem akar óvodába menni, mert ez a hölgyemény ki akarja rakni Őt a folyósora...

2015. okt. 5. 22:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

anno engem is kiküldtek, mászkáltam, engem nem hatott meg, mert fel se fogtam, de amúgy azt sem tudtam, miért küldtek ki.

de amikor sarokba állítottak se tudtam miért, csak úgy meg nem mertem kimenni pisilni...

de szóval régen is szokás volt, mint büntetőmódszer

2015. okt. 6. 16:53
 22/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Nem pontoztam le senkit:) Akit lepontoztak, azt nem én tettem.
2015. okt. 6. 20:23
 23/28 anonim ***** válasza:
66%
Pedagógiai asszisztens nem pedagógus, ezért ilyen hülye szegény, hogy így akar büntetni. Nem szabad büntetni, meg kell beszélni a gyerekkel szépen, ha esetleg rossz volt. Én szólnék az óvoda vezetőnek, hogy miért nem képzett pedagógus van a gyerekekkel? Ennyi erővel a dada is lehetne velük, talán jobb is lenne.
2015. okt. 6. 21:16
 24/28 anonim ***** válasza:

Ha felügyelet nélkül rakja ki, akkor nem, hogy nem elfogadott, hanem egyenesen TILOS!!!

Még az iskolában sem szabályos a rendetlenkedő gyermek kiküldése, az intézmény egy esetleges ellenőrzésen súlyos büntetést kaphat érte. Óvodában pedig ez még nagyobb gáz. Bármikor elmehet a sértett, vagy ijedt gyermek, nagy felelőtlenség ez.

Persze, ha a ped.asszisztens lopva figyeli az ajtóból, de a gyermeked nem látja, az más (bár itt is kételkedem a módszer helyességében). (Pedagógus anyuka)

2015. okt. 7. 10:04
 25/28 A kérdező kommentje:
Mondtam az óvónőnéninek, aki időközben visszajött szabadságról, és szóltak az asszisztensnek. Ők is azt mondták, hogy semmilyen körülmények között nem lehet gyereket a folyosóra kiküldeni. van a csoportszobákban szék, ott ülhet büntetésből, de a folyosón nem.
2015. okt. 7. 20:57
 26/28 anonim ***** válasza:
45%
Ennyi?!Valami következmény?!Szóbeli figyelmeztetés,esetleg elnézés kérés?????
2015. okt. 7. 22:38
 27/28 anonim válasza:
24%
Inkább neveld meg a gyereked és akkor nem lesz szükség a 'büntetési módszerre'.
2015. okt. 28. 19:39
 28/28 A kérdező kommentje:
haha, jó vicc, kedves utolsó:) A gyerekkel az óvónéniknek soha semmi baja nem volt, nagyon jó értékelést kapott:) De a rokonság is el van hűlve, hogy milyen jó gyerek, illetve akárhová megyünk nyaralni, ott is mindenki mondja, hogy nagyon jól nevelt gyerek. ennyi.
2015. okt. 29. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!