Egy óvónő, dada, esetleg konyhai alkalmazott ráüthet a gyerekre és gúnyolhatja?
Izé...nem lehet,hogy a kölyökkel van a baj?
Azért elég fura,hogy a személyzet összes tagja pszichopata,gyermekbántalmazó vadállat nem...vagy csak nekem?
Helyesbítek,a kölyöknek ÉS neked is lehet bajod,az agresszív válaszaidból ítélve.
A kölyök felénk becéző forma,de ha akarod akkor legyen puja (roma)vagy srác (jiddis).
Ezek után végképp mennék a vezetőhöz!
A kérdező nem a gyerek viselkedését vonta kétségbe, elismeri, ha a gyereke rosszat csinált, vagy nem megfelelően viselkedett. Nem mellesleg, egy alig 3 éves kisgyermekről beszélünk, aki nem mindig tudja betartani a szabályokat vagy tudja, mi a helyes viselkedés.
Mi az, hogy a dajka, akinek mellesleg nem ez a feladata, rácsap? A konyhásnéni mit keres a csoportokban?! Hol a bánatban van az óvónő?!
Nem a helytelen viselkedés és annak retorziójával van a baj, hanem a módjával! Az óvónő nem alkalmazhat testi fenyítést vagy büntethet testi szükségletekkel kapcsolatban (pl. nem mehetsz ki a wc-re vagy akkor is megeszed vagy te nem kapsz a szülinapos sütiből stb.)
Ha problémás a gyermek, (aki alig egy hónapja óvódás, könyörgöm...), akkor első körben a szülővel kell leülni beszélni, vagy jobban odafigyelni a gyerekre, nev.tan.-ba küldeni stb. De akkor sem ütlegeljük a 3 éveseket!
Hihetetlen milyen óvodák/iskolák vannak. Ahova a fiam jár szerintem ez elképzelhetetlen. Tényleg nagyon segítőkészek, a gyerekek tiszták, ha kell egy nap átöltöztetik őket hatszor. Evés előtt, után, wc előtt, után kézmosás stb. pedig nem magánóvoda.
Egyébként én már akkor szóltam volna az igazgatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!