Ha otthon van egyik szülő, te beadnád nemrég múlt 2,5 évesedet óvodába?
Ha oviba beveszik, és szeret gyerekek között lenni.
Vagy hagynád még egy évet otthon?
7-es vagyok
Trmészetesen haza lehet hozni ebéd után, én is fél 1-re megyek a lányomért amíg nem találok munkát.
Az óvónők még örülnek is ha hazaviszed, mert általában elég szűkös a hely az altatáshoz, ha nagy a csoportlétszám és 20-25 gyereket egy kis csoportszobában elhelyezni nem túl egyszerű, hogy ne lógjanak egymás szájába a végtagok.
Az én fiam 1 hónap múlva lesz 3 éves és 09.14 óta jár oviba. A beszoktatás alatt gondolkoztam jó ötlet volt e tényleg?! (Sírt) De mivel januártól így úgyis mennie kellett volna, így ez a pár hónap nem hiszem m, hogy sokat számított volna? Valóban lehetett volna felmentést kérni és 4 évesen küldeni (ősszel van a szülinapja ugye)?
Ugyanakkor már nagyon igényelte az új ingereket. Mióta jár nagyokat alszik délután és rengeteget eszik:-) én fél1 kor ebéd után elhozom. 8:30-9:00 fele viszem be. Én itthon vagyok (itthonról dolgozok be saját cégünkbe), második babánkat várjuk.
Ha most a fiam 2,5 éves lenne, az ő személyisége, ragaszkodása miatt én most nem adnám be. Maradna velem még egy évet itthon.
Nemhogy el lehet hozni, de általában kérik is, hogy ebéd után hozd el, amennyiben a szülő itthon van.
Én nem értek egyet az ilyen 1 mondatos kommentekkel, hogy dehogy adnám!
Minden család, és minden gyerek különböző.
Magyarországon azért megköveznek, ha ki meri mondani az ember, de az anyának is könnyebb az élete, ha a gyerek az oviban van. Pláne, ha a gyerek még élvezi is, egyáltalán ne legyen ezért lelkifurdalásod.
Tehát én 2 dolgot mérlegelnék:
-A gyereknek jelent-e ez gondot.
-Az anyának jelent-e gondot, hogy még mindig otthon van.
Egyébként ha csak fél napra vinnéd, én nem is gondolkodnék rajta. Szerintem annak csak előnye van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!