Megszabhatják az óvodában, hogy a gyerek nem viselhet körömlakkot?
Figyelt kérdés
2015. aug. 13. 17:54
11/24 anonim válasza:
Sőt, általános iskolában is megszabhatják. Most, 2015-ben, felső tagozaton is.
Akkor egy oviban miért kellene körömlakk?
12/24 Adrienn0122 válasza:
A lakkokban és lemosókban lévő szerves oldószerek sem felszívódva sem belélegezve nem fognak használni egy kislány egészségének. Zománcfestéket és hígítót sem szagoltat az ember a gyerekével. Az óvodai házirendet meg illik mindenkinek betartania. Nem azért tiltják, hogy veled kiszúrjanak. Amúgy óvodán kívül mindenki úgy csinál bazári majmot a kislányából, ahogy akar, de hagyjuk már ezt, hogy ő kéri... Könyörgöm, ki a felnőtt?
13/24 anonim válasza:
Mivel nyári szünet van, akkor festem ki a 6 éves lányom körmét amikor kéri, sőt mar ő maga is megcsinálja magának. Most éppen minden körme más színű, de nem érdekel, otthon vagyunk, ki sem megyünk a lakásból csak fürdeni a medencébe, nem latja szinte senki. Az oviba viszont nincs kilakkozva, és ezt ő is tudja hogy nem lehet. Egyszer talán teli szünet után elfelejtettem leszedni neki és úgy ment be első nap az oviba. Utólag szóltam az ovononek, elnézést kertem hogy elfelejtettem lemosni. Azt mondta most nem baj, de máskor tényleg ne felejtsem el, mert nem szeretik. Azért viszont nem szólnak, ha egy kislány kisujja ki van festve, vagyis csak egy korom. Mi azt sem szoktuk oviba, de látom hogy több kislánynak ki van festve, és az óvónők nem szólnak azért.
14/24 anonim válasza:
Mi is csak szünetben festjük, akkor sem vad színekkel, csak átlátszó, esetleg rózsaszín. Oviba nem szabad, ezt ő is megértette és elfogadja. Nem kell feleslegesen "provokálni"a többieket/nevelőket.
15/24 anonim válasza:
Minden óvodának épp úgy mintaz iskoláknak van házirendje, abban megszabhatják, hogy mit viselhet és mit nem. Ha abban nem szerepel akkor csak kérhetnek rá. Az én kislányom is szeretné, de nem engedem neki az óvodában itthon max átlátszóval néha kifestheti. 6 éves.
17/24 anonim válasza:
óvónó vagyok-és én megkértem,hogy mossák le.megtiltani nem lehet,de én azt javasoltam,hogy hétvégén,szünetben tegye.nem neki való szerintem-és pláne nem oviba
18/24 anonim válasza:
Nem igazán értem miért kell egy gyerekből majmot csinálni?
Szerintem nevezd is be valami bugyuta szépségversenyre, rakj rá műmelleket, bodorított frizurát, tűsarkút, koktélruhát, aztán hurcold végig az országon és közben hangosan ismételgesd, hogy legalább te elhidd: "ő kérte, nagyon jól szórakozik"
Egyik-másik szülő tényleg nem normális.
19/24 anonim válasza:
Azért ha a lányom nyújtja a kezét miközben festem a körmöm, hogy had neki is legalább csak egy körömre, az nem egyenlő a műmellekkel meg a magassarkúval, szerintem.
20/24 anonim válasza:
6 éves korban körömfestés kell, aztán 8 éves korban szempillaspirál, 12 évesen már teljes sminkbe jár minden nap, aztán jön a miniszoknya, és csodálkoztok, hogy 14 évesen már nincs meg a szüzessége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!