Ha otthon leszek a kicsivel, kötelezhetnek rá hogy délben elhozzam a nagyot oviból?
Van erre valami törvényi szabályozás amire hivatkozhat az óvóda?
Ha nincs és mégis erre "utasítanak", mit tudok tenni?
Kedve sutolsó válaszoló, teljesne megértelek, hogy nem akarsz balhét, főleg a gyereked miatt nem.
DE azért az sincs rendben, hogy ide vonatkozó rendelet nélkül az óvónők azért hazaküldik az ilyen gyerekeket, hogy a saját dolgukat megkönnyítsék, miközben az óvoda felveszi a teljes egész napos létszámra járó pénzt. Másrészt úgy gondolom, hogy mivel az óvoda nem egy szociális intézmény, ahová szívességből vezsik be a ygerekeket, ezért nincs joguk eldönteni, hogy kinek a gyereke meddig maradhat. Az egészen más helyzet, ha a családnak nem gond vagy kifejezetten jó, ha otthon van a gyerek már déltől, de pont kisgyerek mellett szerintem nagy könnyebbség az anyukának, ha legalább a déli alvásra még az oviban lehet hagyni a kicsit.
Én magamból indulok ki: imádom a fiam, de ő is nagyon nehezen alszik itthon, hatalmas cirkuszok árán, és van, hogy ha délben elkezdjük a tortúrát, három óra is van, már elalszik. Ha megszületik a kistestvére, egyikünknek sem lesz jó ezt végigcsinálni. Szégyen vagy nem, nagy könnyebbség, amikor az oviban alszik (ahol persze csak magára húzza a takarót és már durmol is).
9: nem, nem purcan ki :-) Ovi után általában megyünk játszótérre, simán végigtombolja az egészet :-)
Meg ezek nyilván a koruknak megfelelő foglalkozások. A lányom heti 2x fog néptáncra járni és heti 1x "énekórára" - ez utóbbi olyan, hogy a kerületi zenetagozátos iskolából jönnek tanárok és diákok és bemutatják nekik a hangszreket.
Igen ha van vmi extra foglalkozás délután, pl. néptánc (ami nem kötelező egyébként, csak aki beiratja rá a gyerekét), arra visszaviszik , de ez nem inden nap van.
12-es: de hiszen te is írod hogy sok ember, pedagógus ilyen "bosszúálló" fajta, nem tudom hogy ilyen áron is megéri-e kiharcolni hogy ott alhasson a gyerek.
Mindenesetre én szeptemberben beszélni fogok az óvónőkkel, hogy hadd aludjon a gyerek ott, én alvás után közvetlen hoznám el, még az uzsit sem kéne megvárnia, azt meg nem értem az mért fájna nekik ha 1 ággyal több van...
Az óvónőben bízok annyira, hogy nem fogja megbosszulni a gyereken.
Ha pedig nekem beszólogat, azt elengedem a fülem mellett.
Tudom, hogy nem kötelezőek a foglalkozások, de szeretne menni (látta év közben a nagyokat, már nagyon izgatott hogy ő is mehet) és mi is támogatjuk benne. Próbáljon ki több dolgot, ha nem tetszik akkor persze nem kötelező. De maradjon ki ezekből a lehetőségekből mert kistestvére születik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!