Kinek mi vált be, hogy a kicsi sírás nélkül menjen be a csoportba az oviban?
Nem szabad éreztetni vele, hogy a szíved megszakad, sőt, minél vidámabban biztasd, hogy nemsokára újra találkoztok. Igen, határozottan köszönj el.
A másik trükk, hogy apának kell oviba vinni, ha lehet.
első, ez komoly? én mondjuk csak dajka vagyok, de soha nem sírtam... a gyerekem sem, örömmel megyünk minden reggel :)
nálunk fura volt, mert nem volt beszoktatás. óvónők tapasztalata szerint nem jó, mert megszokják, hogy ott van anya, aztán azért sírnak. csodálkoztam rajta, de bejött, 24 gyerekből egy se szokott sírni, együtt vészelték át, ismerkedtek... egyébként sokkal nehezebb dolga van a gyerekednek, mert egy már beszokott társaságba került be, nehezebb ismerkedni. én ovin kívül próbálkoznék, menjetek el játszótérre szimpi anyukával, vagy hívj át valakit a csoportból magatokhoz. ha kint összebarátkoznak, akkor könnyebb lesz a reggel is, lesz kihez menni :)
Az vált be,hogy megmondtam neki,hogy ha sírni kell,akkor sírjon (az óvónő is azt tanácsolta,hogy ne zavarjon,és ne haragudjak rá,mert nem szabad) mióta lazán kezelem,azóta nem sír.
Jocókát igazán sajnálom.Nem csak az elválás miatt sírhat,hanem már amiatt is retteghet,hogy az anyja otthagyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!