Mennyi idöre irattnátok az oviba a gyerekeket a helyembe?
Külföldön élek, és itt csak bizonyos számú gyerek ebédelhet egy helyiségben. Mivel az ovink kicsi, így csak azok kapnak helyet ebédre(és délutánra) ahol mindkét fél dolgozik. ezeket a helyeket ilyenkor május legelején osszák ki munkapapírokkal kell igazolni. Vagy is ha egy gyerek nem kap helyet akkor majd csak köv év szeptemberében lesz neki megint esélye.
Nagylányom 4,5 éves a kicsi 3 lesz, vagy is szeptembertöl a kicsi is megy oviba.
Otthonrol kezdtem el dolgozni a hobbimat, ami kezd beindulni. Már egy éve csinálom, és most jobban megy. Egy nagy elörelépést tudnék csinálni, de az nagyobb befektetés lenne, így nagyon bizonytalan vagyok még abban.
Mindkét gyereknek most május elejéig le kell adnunk, hogy melyik napokra akarjuk a délutáni napokat. Eddig a nagy heti 3x volt délután is. Ezzel az a baj, ha továbblépést tennék a munkámba, annyi munkám lenne, hogy heti 5 napot kellene ott ebédelniük, és még akkor is kritikus, kérdés, hogy az ovi után ki foglalkozna velük(nincsenek nagyszülök és senki más).
Amiért nem akarok lecsapni rögtön az 5 délutáni napra, az azért van, mert egyrészt mindkét gyereknek teljes hónapot fizetni nagyon sokba kerül(itt nem ingyenes az ovi az állami ovikban sem), másrészt ha nincsen ennyi helyre szükségem akkor mástól veszem el a helyet. Ès szerintem azért még ennyi idösen nem tesz jót nekik, ha reggeltöl estig az oviban vannak minden egyes nap.
A másik viszont, hogy most lenne jó míg a nagy nem megy iskolába, hogy a cégemet felfejlesztsem, most tudnék lépni, és alkalmazottakat is felvenni. De kb következö télre érik ez meg, hogy menni fog-e. Ha viszont most a hetekben nem adom le a papírt az ovinak akkor lemaradok megint egy évre. Ha elfogadom a helyet feleslegesen kell fizetnem egy halom plussz pénzt a felesleges napokért.
Most mit tegyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!