Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha elvégzem az óvodai dajkakép...

Ha elvégzem az óvodai dajkaképzőt akkor mehetek oviba dolgozni úgy értem nem kell érettségi hozzá?

Figyelt kérdés

Gyeden vagyok és sajnos nem fogok tudni visszamenni az egészségügybe mivel közölték csak 12 órás állás van és 8-ba nem engednek!!

3 gyerkőcöm van így úgy tudom nem is dolgoztathatnak 12 ben!!

Ki mit tud erről is esetleg van aki ebben a cipőben jár!!Köszönöm szépen előre is

2015. ápr. 4. 12:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
16%
úgy tudom a dajka képzés elkezdéséhez kell érettségi.
2015. ápr. 4. 12:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg igen (nekem is van dajka képesítésem), de a gyakorlatban szívesebben felveszik azt, akinek érettségije is van. Ettől függetlenül megéri próbálkozni, mert lehet,hogy sikerül így állást találnod!
2015. ápr. 4. 12:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy nem kell hozzá érettségi, hogy elvégezd a dajka tanfolyamot egy OKJ-s képzés keretében, de ettől függetlenül, bármelyik óvoda tehet olyan kikötést, hogy ők kérik azt, hogy a dajka szakmán kívül legyen érettségid.
2015. ápr. 4. 12:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy OKJ-s képzésből ollóztam: " Az óvodai dajka tanfolyam alapfokú iskolai végzettség birtokában kezdhető meg."

Dajkáknak nem szükséges az érettségi. Ha pedig van tanfolyami végzettség, egyetlen óvoda sem kérhet érettségit.

2015. ápr. 4. 12:42
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

"Ha pedig van tanfolyami végzettség, egyetlen óvoda sem kérhet érettségit."

Nem feltétlenül arról van szó, hogy kérniük kell, de lehet, hogy nagyobb előnnyel indul valaki, akinek nem csak egy dajkaképzője van, hanem mellette rendelkezik érettségivel is. Tudod, ez az a plusz, ami alapján kiszűrik az embereket. Tehát oké, nem írják oda, hogy kérnek érettségit, de ha választaniuk kell valakik közt, akik közül mindkettőnek van dajka végzettsége, egyaránt megfelelnének az állásra, de az egyiknek van érettségije is, lehet, hogy pont azt fogják felvenni, akinek van érettségije is.

2015. ápr. 4. 12:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

nem kell érettségi, én is elvégeztem, bár nekem felsőfokúm is van az érettségim mellett, de ez sem számít, csak az általános bizimet kérték :D

itt írják, hogy hátránnyal indulsz, ami pont nem igaz, mert egy egészségügyist simán előre vesznek! szóval hajrá :)

2015. ápr. 4. 22:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hozzá érettségi.
2015. ápr. 4. 23:53
 8/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a bíztatåst ez az ami kell nekem!!

Amugy már van egy Okj-s Szociális gondozó ès ápoló oklevelem èrettsègim nincs elkezdtem többször is de megbuktam többször !!

Meg jöttek a gyerekek ès ennyi!

Az egèszsègügyben dolgozom 13 ève!!

2015. ápr. 5. 11:29
 9/11 anonim ***** válasza:
40%
Az önéletrajzodban mindezeket leírva nagyobb előnnyel indulsz, mint a csak OKJ-s végzettségűek.
2015. ápr. 5. 15:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Én tudok olyan óvodáról, ahol kritérium az érettségi. Szerintem ezt az adott óvoda eldöntheti.
2015. ápr. 6. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!