Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van arra valami írott szabály,...

Van arra valami írott szabály, hogy a gyerekemet be kell kísérjem az óvodába?

Figyelt kérdés
2015. febr. 5. 15:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Mièrt èrdekel ez egyátalán ? Nálunk kötelezö át adni a gyereket az óvonőnek vagy a dajkának köszönèsel hogy èszre vegye hogy hoztak gyereket igy látja hogy megèrkezet a lányom dèlután ugyan ez köszönök ès mondom jötem a lányomèrt ennyi.
2015. febr. 6. 06:45
 22/31 anonim ***** válasza:
Józan èsz szabálya,felelősèg szabálya . nem elèg szabály de nèz utána az ovoda házi rendjèben kèrdezd meg az ovonőket .
2015. febr. 6. 06:47
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal hivatalosan 12 éves korig nem szabad magára hagyni egy gyereket (kiskorú veszélyeztetése), otthon sem, nemhogy utcán lófrálni. Mondjuk szvsz picit azért túlzás, hogy egy 11 éves mellől ne lehessen lemenni a sarki közértbe tejfölért, de az meg a másik túlzás, és ez a nagyobbik baj, hogy egy óvodást nem kísérnek fel és nem adnak át az óvónőnek meg hogy nem mennek érte, hanem menjen haza ahogy akar... Gondolkozzunk már egy keveset, mennyi veszély leselkedik rá útközben, autók, idegenek, kóbor kutyák stb, 3-6 éves gyerekről beszélünk, és egyáltalán mennyire elvárható egy háromévestől, hogy egyedül boldoguljon... Mellesleg kulcsa is van neki, amivel hazamegy?? Vagy ha otthon van valaki, és tényleg olyan baromi közel van az ovi, tényleg semmiképpen nem megoldható, hogy átcsattogjon azért a szerencsétlen gyerekért??? (Még durvább: aki a kisbabáját otthon hagyja és elmegy kocogni / shoppingolni / kutyát sétáltatni, mondván, hogy alszik a baba.) Szóval mindenkitől előre is elnézést kérek de itt már tényleg nem értem, minek kellett akkor gyereket szülni ha minimális felelősségérzete sincsen az embernek. Hacsak nem arról van szó, hogy tolószékben ül a szülő és fizikailag nem tud felmenni a lépcsőn az oviban, de akkor is valamilyen formában meg kell győződjön arról, hogy egy felnőtt átvette tőle a gyermeket és az a megfelelő helyre került. Ki van fordulva magából a világ, az emberek lelke, gondolkodása nem is tudom milyen... leginkább semmilyen... Nem is csoda, hogy ilyen felnőttek vannak, ha maguk is ilyen családban kényszerültek felnőni.
2015. febr. 6. 09:20
 24/31 anonim ***** válasza:

A mi ovink házirendjéből:

A gyermekek érkezésének és távozásának rendje: Minden gyermeket érkezéskor felnőttnek kell átadni.

Távozáskor ugyanúgy jelezni kell a nevelőnek, hogy elviszik gyermeküket, még akkor is, amikor udvaron vannak.

A gyermekek reggel 8 óra 30-ig az óvodai tevékenység zavarása nélkül érkezzenek be az óvodába. Különösen fontos az iskolába készülő gyermekeinknél, hiszen szükségük van a fokozatosan kialakuló kötöttebb napirendre, az iskolai életritmus zökkenőmentességének eléréséhez.

A szülőkön kívül az óvodából a gyermekeket az viheti el, akinek írásos szülői meghatalmazása van,/14 éves kor felett/. Ezeket a nyilatkozatokat a gyermek személyi anyagában őrizzük.

Az ebéd után hazamenős gyermekeket legkésőbb 13 óráig el kell vinni az óvodából, hogy ne zavarják az elalvó gyermekeket.

2015. febr. 6. 09:28
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom nálunk mi a házirend, de mivel eleve messze van az ovi, autóval hordjuk a gyerekeket ovodába, és minden alkalommal be is visszük őket, átöltözés és az ovonőtől gyerektől való elköszönés után távozunk.

Volt egyszer az oviba, hogy egy anyuka kisérte be a kisfiát az oviba, a kapunál elköszönt tőle és ment haza. Az ovonőnek nem lett átadva a gyerek. A kissrác meg gondolt egyet visszafordult és hazagyalogolt. Több útkereszteződésen és forgalmas út mellett- fogalalmam sincs, hogy csinálta. Aztán a szülők beszóltak telefonon, hogy ne keressék Andriskát, mert hazajött. Az ovonő majd szívrohamot kapott, de konkrétan fogalma sem volt, hogy egyátalán Andriska volt oviba. Ha útközben baja lett volna a gyereknek kit terhelt volna a felelősség?

2015. febr. 6. 12:31
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
én is óvónő vagyok-és tökéletesen egyetértek az elző pedagógussal.(és úgy gondolom,az az alapvető tisztelet elvárható,ha már egész nap a gyermekére vigyázunk,óvjuk,neveljük,szeretjük,-hogy be-ill elköszön.nehezen ,de sikerült egy-két szülőt leszoktatnom a keritéstől füttyentésről,intésről.azóta a kicsi mindig odajön,-és addig vár,mig az apuka is hajlandó eljönni odáig-és elköszönni. a kérdésedre válaszolva, a házirendben benne kell lennie.
2015. febr. 6. 12:42
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, 26-osnak is teljesen igaza van, az óvónő kvázi pótmamája a gyereknek, amíg én dolgozom, így az a legeslegeslegkevesebb, hogy köszönésre méltatom, mint emberi lényt. No de aki a gyerekét nem méltatja annyira, hogy biztos kezekbe átadja mindennap, vagy elvánszorogjon érte az óvodába délután, annak az ónónő pont semmit nem jelent.
2015. febr. 6. 12:55
 28/31 anonim ***** válasza:

köszi a megerősitést!

26-os voltam

2015. febr. 6. 13:07
 29/31 anonim ***** válasza:

Kérdező? Korábban az óvónő szeretője voltál, és kínos a vele való találkozás?

Mert más indokot nem tudok elképzelni erre az elképesztően h.ü.ye kérdésre.

2015. febr. 6. 13:19
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem tudnám elképzelni, hogy a lányomat valaki el ne kisérje vagy hozza haza. 4 éves de azért ennyire nem kell a gyerekeknek önállónak lennie.
2015. febr. 6. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!