Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikor kell a gyereket oviba...

Mikor kell a gyereket oviba íratni?

Figyelt kérdés
Október 31.-én lesz 3 éves, szeptembertől már kezdhet vagy majd csak novembertől? Hogy működik?
2015. jan. 19. 13:23
 1/5 anonim ***** válasza:
ez ovifüggő, de többnyire ilyenkor November 1-től írják be, tavasszal van beíratás, érdeklődd meg nálatok hogy van
2015. jan. 19. 13:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk, ha nem töltötte be a 3 évet, akkor csak a körzetes oviba lehet beiratni. Ha oda iratod, szerintem kezdhet előbb is, de szerintem ovi, és nevelő határozza meg. Menj be oda, ahová szeretnéd vinni, és kérj tájékoztatást.
2015. jan. 19. 13:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk (xv. ker) minden oviba március, április, májusban van a beiratkozás, megadott heteken.

Aki be akar kerülni (bármilyen indulással is), annak már a legelső beiratkozó napon tanácsos sorba állnia a kiszemelt intézményben.

Akik szept. 1-ig nem töltik be a 3. életévüket, azokat előjegyzésben veszik fel.

Tehát pl. titeket felvesznek a 2015/2016-os tanévre, de csak Okt. 31-én (ha munkanap) kezdhetitek el az óvodát.

Legtöbb helyen egyébként már kivételt is tesznek. Érdemes utána járni.

2015. jan. 19. 13:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Nàlunk úgy működik hogy 2,5 èves koràtól lehet jàrni úgymond beszoktatàsra. Heti 2-3 alkalommal dèlelőttönkènt hogy szokja a környezetet, ovónèniket.

Az èn kisfiam decemberben lesz 3 èves.

Beszèltem màr az ovónènivel akihez íratni szeretnèm, ès ő mondta hogy tavasszal beirathatom, ès nyàron pàrszor menjünk be, aztàn ősszel pàr óràra màr hagyjam ott dèlelőttönkènt, aztàn meglàtjuk mikortól kezdheti èlesben.

2015. jan. 19. 13:43
 5/5 anonim ***** válasza:

2,5 évesen már elkezdheti az ovit, ha van hely. Tehát előnyt élveznek azok a gyermekek a felvételnél, akik aug.31-ig betöltik a 3-at.

De ha már felveszik, akkor elkezdheti szept-től.

Beiratás pedig tavasszal szokott lenni, nálunk május első hete.

2015. jan. 19. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!