Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nehezen szokunk be. Más is...

Nehezen szokunk be. Más is volt így?

Figyelt kérdés
Most lett három éves kislány, nagyon eleven, örökmozgó de nem hiperaktív. Nehezen szokja meg a sok gyereket, az új arcokat. Napközben nem sír csak reggel ha viszem. Az első három napon nem volt gond, a negyediken kezdődött. "Egyemberes gyereknek mondják - én is tudom hogy sok figyelmet igényel, mondják hogy elhúzódik a beszoktatás, nem alhat ott sokan vannak zavarhatná a többieket. Ma az egyik ovónénit meglátta és visszalépett az ajtóból. Ilyenkor megbíznátok továbbra is az oviban és hinnétek hogy tényleg be fog oda szokni csak több idő kell? Tanácstalan vagyok...
2014. szept. 24. 23:25
 1/6 anonim ***** válasza:
25%
Te is nehezen szoksz be, vagy miért a többesszám?
2014. szept. 24. 23:46
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Az én fiam is nehezen szokott be. Én úgy csináltam, hogy 3 napon kersztül délelőttönként ott voltam vele a csoportszobában. Játszottunk, magyaráztam neki, kezet mostunk, wc-ztünk, tízóraiztunk. Most már nem lehetek ott, az óvónénik vigyáznak rá. Néha előfordul, hogy sír utánam. Aztán megnyugszik és megint néha eszébe jutok. Már ott ebédel, de még nem alszik ott.
2014. szept. 25. 08:18
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

Te miért akarsz beszokni?

Keress egy jó szakembert magánban. Amit a gyereked csinál, az normális, amit te, az nem.

2014. szept. 25. 08:57
 4/6 anonim ***** válasza:
57%
Nekem is beszoktatós a fiam,kész rémálom ez az egész. Viszont Ő már nekem a 3. gyerek, a másik kettővel ugyan ezt eljátszottuk,és mondhatom azt,hogy végig kínlódták az ovis életet, még a nagycsoport is arról szólt a két nagynak is(egyik fiú,másik lány) hogy ők nem akarnak oviba menni. 4+4 év...pokol...most megint kezdődik. Pedig nem uszigatom Őket..miért is tenném? Valami nem kóser az ovival,mert a sulit meg imádják,pedig ott aztán 98%-ban ülni kell,és tanulni. Olvasom itt,hogy anyuka bemehet a csoportszobába délelőttönként...nah nálunk ilyen nincs! Gyerek üvölt,kezét letépik a nyakamból és se puszi se pá viszik befelé....ennyi. :/ Van hogy sarokba állítják őket,ha megunják a sírásukat. Ezt nem csak az én gyerekem állítja...sok más is. Kérdezem én... ez normális? Hozzátenném,kis óvoda..kevés gyerek...bőven kiadná az idejükből hogy sarok helyett békítés,és beszélgetés legyen. Felháborít,és elkeserít,hogy megint 3 év küzdelem következik. Ezzel csak annyit akartam,neme gyedi eset a tiétek kedves kérdező. A beszoktatás amúgy is egy nagyon nehéz időszak,főleg ha otthon,nálatok rendben van minden,és szeret otthon lenni a gyerek,kiegyensúlyozott életet éltek. Mert van olyan viszont,hogy inkább oviba van a kicsi,mert ott kvázi meleg van,és kap enni,nem csapkodja a részeges apuka stb. ... mert ilyet is látok nap mint nap. Sajnos. Én csak annyit tanácsolok,bízz az óvónénikben,(ha lehet,én már nem tudok)légy erős,mert ha látja rajtad a kicsid,hogy készen vagy..akkor még nagyobb murit csap. Ha végkép nem működik a dolog,és van rá módod és lehetőséget vedd ki a gyereket,és vidd máshová. Én is ezt tettem volna,ha lett volna menekülési útirányom.De nem volt. :/
2014. szept. 25. 09:00
 5/6 anonim ***** válasza:
amíg beszokik az jó fél év ha jól értem ti pár napja 1-2 hete csináljátok, ehez idő kell
2014. szept. 25. 22:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Minden jóindulatú válaszolónak köszönöm! A nem egészen jóindulatúaknak meg minden jót kívánok, de leginkább azt, hogy csinálják végig életem elmúlt három és fél évét, minden boldogsággal és minden gyötrelemmel amit én végigcsináltam, aztán következtessenek a gyermekem és köztem fennálló kapcsolatra, annak milyenségére és mélységére, majd utána osszák meg hasznos válaszaikat velem! Mindenkinek köszönöm, senkit nem pontoztam... még azt se aki megérdemelte volna...
2014. szept. 26. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!