Nem sikerült leszokni az alvós cumiról, ez gond lesz az
oviban?
Figyelt kérdés
Most volt 3 éves a lányom. Bölcsibe járt, ott nem volt probléma a cumi, de az ovis tájékoztatón csak alvócimborát írnak. Lehet, hogy tilos? A zsákjában sem tarthatja? Eddig nem sikerült elhagyni, hiába beszélgettünk róla sokat. Most meg már nem akarom erőltetni, jövő héten kezd. Vegyes csoportba megy, lehet, hogy csúfolnák a nagyobbak?
Mi a tapasztalat?
2014. aug. 21. 15:00
1/9 anonim válasza:
Nálunk az ovonő azt mondta,hogy nem baj ha cumizik a gyerek, sőt ne is az legyen,hogy az ovi miatt veszik el a szülők a gyerektől a cumit. Ha nem sikerül elhagyni ovikezdésig akkor nem hagyja, sőt itt bevesznek pelenkás gyereket is, és 2,5kórtól vihetők a gyerekek (kis ovoda).Nálunk több cumis gyerek van, van aki napközben is kéri, van aki csak alváshoz, szülőin volt is róla szó,hogy ne az ovonők szoktassák le a gyerekeket a cumiról hanem a szülők,persze ha kérik ők partnerek a dologban.
2014. aug. 21. 15:16
2/9 anonim válasza:
Lányom is cumizik még és most kezdi az ovit.... :(
A nyáron sokat beszélgettünk a cumiról. Mondtam, hogy nem lehet majd vinni az oviba. Néha-néha magától is mondja, biztos emésztgeti magában.
A bölcsis gondozója mondta, hogy ne vegyük el tőle drasztikusan a cumit, majd "leszokik" magától róla.
Szerintem te is beszélgess vele erről.
2014. aug. 21. 15:17
3/9 anonim válasza:
Mi simán elvettük, kapott helyette alvócimborát. Nem hisztizett egy percig sem.
2014. aug. 21. 15:31
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Kicsit megnyugodtam, hogy nem lesz nagy gond. Van alvócimborája is. Már a nappali cumit is nehezen hagyta el. Nagyon ragaszkodik hozzá. Sokat beszélgetünk erről. Szomorúan mondogatta minap, hogy az oviban "üres szájjal" kellene aludnia? :(
2014. aug. 21. 15:57
5/9 anonim válasza:
A fiam kiscsoport végére hagyta el az alvóscumit, nem csináltak belőle problémát.
2014. aug. 21. 16:21
6/9 anonim válasza:
Mindenkitől hallgattam,hogy 3 napig sír csak a cumi után, főleg mamától, majd amikor elettem és első nap sírt mama mondogatta,hogy mért nem adom neki oda?! Ennyit arról,hogy ő hamar leszoktatná... végül kemény 5 napig sírt keservesen a cumi után,mire beletörődött,hogy nincs.
2014. aug. 21. 16:55
7/9 anonim válasza:
Nálunk kikötötték, hogy nem lehet cumi, egyrészt, mert az ovi nem bölcsi, másrészt, mert azok a gyerekek, akiknek sikerült leszokni, sírhatnak, ha meglátják, hogy másnál ott lehet.
2014. aug. 21. 19:00
8/9 anonim válasza:
Nekünk megmondták szülőin,hogy akinek cumizik a gyerek az nyugodtan vigye be,és oda adják neki.Én nagyon gáz dolognak tartom,ha nem engedik.Rossz kezdés az ilyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!