Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi kerül az ovikezdésben sokba?

Mi kerül az ovikezdésben sokba?

Figyelt kérdés
Sokadszorra olvasok elég elrettentő összegeket, hogy ki mennyit költ. Ti mikkel számoltok, hogy ilyen összegek jönnek ki?
2014. aug. 12. 19:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
41%
Most konkrét összeget nem tudok mondani, én junius óta folyamatosan vásárolgatok. Ha egybe venném meg, lehet én is panaszkodnék, hogy sokba kerül. Én mindig azt néztem, hogy éppen mi akciós és megvettem akkor.
2014. aug. 12. 19:21
 2/18 anonim ***** válasza:
Sok helyre kell vinni agynemut, oviszsakot. Valtocipo, plusz kinti jatszos cipo, tisztasagi csomag.
2014. aug. 12. 19:34
 3/18 anonim ***** válasza:

Ágynemű, tornazsák,tornacucc, váltócipő,

valahova az ovizsákot is úgy kell vinni, amiben a váltócuccok vannak,

tízórai, ebéd, uzsonna költségei, sok óvodában szokás gyümölcsnapot tartani egy héten legalább egyszer, ahhoz is be kell vásárolni,

aztán szoktak beszedni pénzt rendszeresen a zsepire, vécépapírra, fogkrémre, szappanra, rajzeszközökre,

kell vinni váltóruhát, amiben az udvaron van, vagy amiben játszik,

aztán gyakran van hogy az oviban van valami bábelőadás vagy koncert, arra is szednek be pénzt,

vagy elviszik őket sokszor színházba, kirándulásra, fagyizni, kiállításra stb.

ha van valami külön foglalkozás, ahova járatni akarod még a gyereket az ovin belül pl. néptánc, sport, ezek nagyon sokba szoktak kerülni.

És ezek csak a szokásos dolgok, ezeket akkor is kellett fizetni, amikor én ovis voltam és most is. Ezen felül lehet még bizonyos óvodáknak valami extra költsége is.

2014. aug. 12. 19:49
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
hát én perpillanat tisztasagi csomaggal, a lányom ovijaba ennyit kell vinni...ruhai vannak, azt nem kell venni, ágyneműt, törülközot, ilyesmit meg az ovi adja..de ez szerintem intézményenkent változik.
2014. aug. 12. 20:40
 5/18 anonim ***** válasza:

Hát nekem tavaly elött kezdte az ovit a fiam, összesen talán ha 3000Ft-ot költöttem kimondottan arra akkor lehet sokat is mondok.

Vettem: - ovis zsákot 500Ft-ért tescoban

- benti cipőt 1500Ft-ért

- fogkefét talán 300Ft-ért

A többi, mint fogmosópohár, ágynemű, váltóruha amúgy is volt.

Tisztasági csomagot is abból vittem ami itthon volt.

2014. aug. 12. 20:53
 6/18 anonim ***** válasza:
Mi csak a benti cipőre költöttünk (hogy az azért jó minőségű legyen, lévén egész nap a lábán) és egy vízhatlan alsó lepedőre meg néhány felvarrható jelre, de tornacuccot, pizsamát és egyebeket nálunk nem kértek, ágynemű, oviszsák meg volt itthon örökölve. A többi - gyümölcs, tisztasági csomag, szezonális benti ruha - meg sajnos nem csak kezdéskor kell, így azt én inkább a havi/kéthavi kiadásba számolnám.
2014. aug. 13. 06:27
 7/18 anonim ***** válasza:
67%
Nekünk kiscsoportban az ovi előállt egy 20 tételes listával, amit vinni kellett. Volt abban a háromszögű ceruzakészlettől kezdve a wc-n lehúzható popsitörlőn àt minden. 15ezer volt a végösszeg. És akkor még egy pólót nem vettem a gyereknek. Amúgy ikreim vannak, szóval duplázd meg a kiadásokat. Így kerülhet sokba az önkormányzati ovi. És akkor még a csoportpénzt (amit egy összegben egy évre kértek) és egyéb kunyerálásokat (kopott a szőnyeg, ugye anyuka nem akarja, hogy ezen játszanak a gyerekek stb) még nem is számoltam.
2014. aug. 13. 07:55
 8/18 anonim ***** válasza:
41%

Ovi kezdésekor:

A fiam rengeteg ruhát örökölt unokatestvérekről, de már azokon is volt varrás, pecsét...

Így vennem kellett pólókat (rövid ujjút, hosszú ujjút), nadrágokat, alsógatyákat, zoknikat.

És az idő változásával folyamatosan bővíteni kell, mert ugye kinövi a tavalyi bélelt nadrágokat, harisnyákat (kabátja van kb. 8 éves koráig :D ).

Van itthoni ruhája rengeteg, de azokat oviba nem szívesen adnám rá. Itthon a kertben sarazni, "szerelni", porozni, tökéletesek, de még az utcára sem engedném ki benne, kopott, itt-ott foltos.

Ágynemű volt itthon, de kis törölköző nem, abból is kettőt vettem. Fogkefe (vettem egyszerre vagy 5öt, mert eleinte 2-3 hetente cserélni kellett, annyira szétrágta), pohár.

Tornacipő, tornanadrág, atléta, tornazsák.

Benti váltócipőt én úgy oldom meg, hogy amit nyáron veszek neki szandit (mindig 1 számmal nagyobbat veszek), az lesz az ovis benti cipője, így hiába veszem meg jó drágán (szamost szoktam), "visszahozza" az árát.

Most:

Nagyon sokat nőtt a nyáron, szinte az egész ruhatárát cserélni kell (de még ovikezdéskor kifogtunk egy pólóakciót, akkor vettem 2-3 méretet, így azokból van).

De alsógatyákat, zoknikat, pár nadrágot megint vennem kell.

Év elején vinni kell nálunk 1 tubus fogkrémet, szalvétát, 2 tekercs wc papírt, 100as papírzsepit.

Csoportpénz havi 400 Ft, féléves tanszerpénz 1000 Ft (így egyszerre szoktam odaadni a 3000 Ft-ot, mert havonta tuti elfelejtem). Most már járni fog "nagytornára", furulyára, ezekre is fizetni kell, havonta 3-400 Ft.

2014. aug. 13. 10:24
 9/18 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó vagyok, a pizsamát elfelejtettem. Abból is kell legalább 2 (évszaknak megfelelően), hogy legyen váltás, ha baleset történne.
2014. aug. 13. 10:26
 10/18 anonim ***** válasza:
51%
Értem már hogy miért mondja mindenki hogy sokba kerül az ovi kezdés. Bele számolják a ruhát is. Csak azt nem értem hogy miért? Ha nem járna oviba nem kéne ruhát venni? :o
2014. aug. 13. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!