Óvodai beszoktatás ideje alatt ezt mennyire veszik szigorúan? (kifejtem)
Az első évben ezt nem szokták szigorúan venni, sőt talán még később sem. Tehát ha egyszer előfordul, hogy véletlenül becsurog, akkor becsurog. Nem csinálnak belőle ügyet. Azért kell a váltóruha, hogy ilyen esetben át tudják öltöztetni. Szóval ilyen szempontból nálunk is nagyon megértőek.
A beszoktatás pedig nálunk úgy nézett ki, hogy már nyáron, még augusztusban lehetett vinni a gyerekeket az oviba, de hivatalosan szeptembertől kezdődött a beszoktatás. 2 hetet mondtak, de azt is mondták, hogy ha tovább tart, mint 2 hét, akkor lehet tovább is maradni. Reggel elmentünk együtt a gyerekekkel, délben pedig hazajöttünk közösen. Majd pedig próbáltunk néha-néha meglógni (a fiam és 1-2 gyerek mellől nem igazán lehetett:)), de ha kint voltak az udvaron, valahogy akkor jobban ment a dolog. Egy kicsit elmentünk a boltba, elszaladtunk ezért-azért és akkor ezt mindig kicsit tovább tettük, aztán egyszer csak reggel eljöttünk és délben érte mentünk. Amúgy senkinek nem kellett 2 hétnél tovább maradni, minden kisgyerek beszokott 2 hét alatt. Sőt, még a 2 hét beszoktatási időt sem töltöttük ki.
Az én kislányom tavaly kezdte kiscsoportosként az ovit, és a kerti faházikóban szerette intézni a nagydolgát (bugyiba), kb. 2-2,5 hónapig az ovikezdéstől számítva. Még ezt is tolerálták az oviban, utána szépen átszokott arra, hogy reggel, oviba indulás előtt kakil.
Én úgy látom, hogy az ovikban általában rugalmasan kezelik az ilyen helyzetet. Azzal nem tudnak mit kezdeni a legtöbb óvodában, ha még pelusosként menne oda a kisgyerek. De nálatok nem ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!