Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodai családlátogatáskor...

Óvodai családlátogatáskor messzemenő következtetéseket vonnak le a gyermek pillanatnyi viselkedéséből?

Figyelt kérdés
szeptembertől ovis lesz a kisfiam, most családi napközibe jár, ahol azt mondják, Ő a legjobban szabálykövető gyerek. Mindenhol dícsérik, milyen szófogadó. Otthon sincs vele különösebb baj. Erre kijönnek a leendő óvónénik, és teljesen kifordult magából- nem hagyott minket beszélgetni, mindenáron olvasatni akart velem egy könyvből, utána kulcsot nem akarta odaadni- úgy viselkedett, ahogy máskor abszolúte nem szokott.... Remélem nem könyvelik el a gyereket, hogy egy magatartásproblémás gyerek....
2014. júl. 2. 20:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

dehogy is :)

Ha megfelelő szakemberek az óvónők, akkor globálisan értékelik majd a gyereket, nem pedig az alapján, hogy hogy nyílvánult meg az elmúlt tíz percben. Amúgy is, jobb esetben nem most látnak először gyereket: tudják, hogy egyes gyerekek szeretnek szerepelni, feltűnni, ismeretlenek előtt.

A magatartásprobléma meg nem ott kezdődik, amit leírtál.

Üdv egy óvónőből lett pszichológus :)

2014. júl. 2. 20:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Ó, köszönöm szépen egy szakember válaszát:) Én már teljesen rosszul éreztem magam... Amúgy azt kérdezték, hogy nem aludt a gyerek délután, mert akkor szoktak ilyenek lenni:) Egyébként tényleg nem aludt, mert hamarabb hoztam el a napköziből:) Max.mondjuk annyit leszűrhetnek, hogy nálunk kiemelt szerepe van a gyereknek- 8 évet küzdöttünk érte.
2014. júl. 2. 20:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát a mi óvónőink szerencsére nem kategórizálták be a fiamat pár perces viselkedéséből. Szerintem egy jól képzett, normális óvónő ilyent nem is tenne.
2014. júl. 2. 21:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagyok benne, hogy nem. Kicsi gyerekekkel foglalkoznak, ha valakik, akkor ők aztán pontosan tudják, hogy adott élethelyzetben mire képesek...

Az én gyerekem a leendő tanítónénik előtt "égetett be".

Sosem beszél csúnyán, de tényleg soha. Akkor szinte minden addig hallott ilyen szó eszébe jutott és ezt meg is osztotta...

Azt hittem elsüllyedek...

De nagyon jó fejek voltak, amikor kiment valamiért a gyerek, jót nevettek rajta; abszolút nem volt ebből semmi probléma a későbbiekben!

2014. júl. 2. 22:29
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2014. júl. 2. 23:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb gyerek máshogy viselkedik otthon, mint az oviban. Ezt tudjak ok is.
2014. júl. 3. 09:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld, nálunk volt egy kislány, akinél amikor kint voltunk, produkálta agt, táncolt,énekelt, azt gondoltuk semi baj nem lesz, aztán az oviban olyan visszahúzódó lett... egy évig "keresgéltük" azt a kislányt, akit akkor láttunk". Végre meglett, megnyílt a gyerkőc :)

Másik kisgyerek teljesen bezárkózott a családlátogatáson, nem beszélt velünk, elvonult, az oviban kezdetektől teljesen nyílt..

Az óvónők nem a gyerek családlátogatáson való viselkedését nézik első sorban, és ha normálisak, nem könyvelnek el egy gyereket se egyetlen látogatás alapján...

Egy óvónéni

2014. júl. 3. 20:49
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó szakember, jelen piullanatban pedagógus pontosan tudja, hogy egy 3-4 éves gyerek egészen másként viselkedik egy ilyen helyzetben. Anya eleve ideges, ezt a gyereke érzi, gyerek sem érti a helyzetet, érzi, hogy jón egy nagy változás stb..., mi felnőttek is másként viselkednénk ilyen nyomás alatt, a gyerekek még annyira.

Az óvónő pontosan tudja, hogy ez hogy működik, emiatt ne aggódj! :)

2014. júl. 3. 21:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyakorló pedagógus tisztában azzal, hogy működik a gyerek. Főleg, ha a szülei is ott vannak! :) Ráadásul ha véletlenül rossz benyomást is tett volna (amit nem hiszek, mert nagy szakmai hiba lenne), a mindennapos oviba járás alatt úgyis meg fogják őt ismerni, milyen valójában. Ne aggódj! :)

Gyógypedagógus anyuka

2014. júl. 4. 11:00
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz:)
2014. júl. 5. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!