Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi lehet a baja? Van valaki...

Mi lehet a baja? Van valaki igy, tenyleg virus lenne?

Figyelt kérdés

Mult het kedden kislanyom megfazott, kohogott nagyon es folyt az orra, elvittem orvoshoz azt mondtak virusus torok fertozes. Vasarnap reggel elkezdte fajlalni a fulet, delutan bevittuk ugyeletre, azt mondtak csak rament valadek fulere, hasznaljunk tengervizes orrsprayt, mivel mar egy hete hasznaljuk az orrcseppet es koptetot is kapott. Este belazasodott, kb38 fokos volt a laza. Hethon elvittem ismet orvoshoz, eloszor fuleszetre, ahol azt mondtak nincs gyulladas, csak hurut van. ha kohog vigyem haziorvoshoz. Voltunk is delutan, nem kaptunk semmi hasznos informaciot, orrsprayt hasznaljunk, meg lazcsillapitot (nurofent adtam neki).

Azonban tegnap delutan sirva ebredt, piros volt a kis teste es fajlalta a labat, megmeertem lazat es 40.5volt, mikozben elotte 2oraval kapott panadol szirupot. Nagyon megijjedtem, felhivtam orvosat, hogy jojjon ki, de epp rendelt, mondta tegyuk vizfurdobe es vigyuk be ha lemegy kicsit laza. Ugy is tettem es meg kapott nurofent, igy lement 38fokra a laza. Nem latott orvos semmit, csak hogy piros a torka, meg meg taknyos, fule nem gyulladt. Irt fel erosebb lazcsillapitot (cataflam) es azt mondta ha magas marad laza holnap vigyem be.

Sajnos tovabbra is nagy, reggel nem volt neki, de mostanra megint belazasodott. Nagyon megvagyok remulve mi lehet.

Letezik, hogy virus? Nem igenyelne valami mas kezelest is?

Ti jartatok mar igy?

Azt megemlitenem, hogy a hasat meg sem nezte, mondjuk nem is fajlalta, de azert ilyenkor az a minimum, hogy normalisan megvizsgaljak.

2014. jún. 25. 15:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

sajnálom :( ez a magas láz, nagyon tüdőgyulladásra utalt, pont mint nálam :(

igen, normális, hogy meg van dagadva.

viszont arra készülj, hogy nagyon sok idő teljesen felépülni belőle (én 5 hetet feküdtem és 4 antibiotikum kúrát kaptam).

elhiszem, hogy fáj a hasa és nagyon nem tudsz vele mit csinálni :( mindig egyen a gyógyszer előtt, egyen sok kenyeret és kefírt, ez kicsit segít. és csak a lekszükségesebb gyógyszereket szedje, feleslegesen ne terheld a szervezetét.

nagyon sokat igyon és feküdjön amennyit csak bír. most nyugodtan nézzen annyi mesét amennyit csak akar.

ha meg fel akar kelni, akkor próbáld valami ülés játékra bírni, pl. gyurmázni, gyöngyöt fűzni, hidd el, a pihenéstől gyógyul a leggyorsabban!

majd írjál, hogy mi van a kicsivel!

2014. jún. 28. 17:16
 12/18 anonim ***** válasza:
A Lactiv Kid sokkal jobb probiotikum,mert 5 féle hasznos anyag van benne,a Normaflore-ban csak egy. A Normafloreból 2-3 kell egy nap,a Lactivból csak 1. Szóval még olcsóbb is. Milyen antibiotikumot kapott? GYors gyógyulást!
2014. jún. 28. 21:01
 13/18 anonim ***** válasza:
annyit tudok segíteni,h a gyógyszerésznőfigyelmeztetett a múltkor.ne adjam egyidőben a kettőt.reggel antibiot. este a probiotikum vagy épp fordítva.
2014. jún. 28. 23:50
 14/18 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen mindenkinek a valaszt!Klacid Kidet irt fel neki az orvos, de mar 2 nap kura utan lement a laza, kohogni is alig kohog, csak ha elkezd szladni a lakasban, amit igyekszem nem engedni.

Ami meg aggaszt, hogy fajlalta este a fulet, de kb 5 napja azt mondta fulorvos, hogy csak hurutja van. Viszont mogotte van egy kis duzzanat (csomo), arra azt mondta, hogy meg van a mirigy duzzadva. De meg mindig ott van.

mennyi ido utan mulik az el onnan? Kicsit aggaszt, hogy nem-e teves a diagnozis foleg, hogy fajlalta is este azt a fulet, mondjuk ma mar nem fajlalja. Szerintetek tenyleg el fog mulni az a kis duzzanat? Nalatok nem volt ilyen?

2014. jún. 30. 11:02
 15/18 anonim ***** válasza:

ööö, biztos nem téves a diagnózis a hurut szó jelentése gyulladás, tehát megállapították, hogy fülgyulladása van.

biztos azt mondta az orvos, hogy kis hurut mondjuk, tehát csak kicsit van begyulladva, nem?

nyugi, az antibiotikum leviszi onnan is,

2014. jún. 30. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:
A nyirokcsomó van ilyenkor megduzzadva a füle mögött. Ez teljesen normális, ha meggyógyult, akkor az is el fog múlni. Jobbulást!
2014. jún. 30. 12:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Milyen antiotikumot kapott? Ird meg léci,kiváncsi vagyok. A Lactivot csak ajánlotta,nem? Az antiot. mellé. Azt addig kell legalább adni,amig az antibio.t. A LActivot reggel, aztán 2-3 óra múlva az antit.
2014. jún. 30. 12:28
 18/18 A kérdező kommentje:
Klacid Kid az antibiotikum neve, de mar irtam a kommentekben. Normafloret kapott hozza probiotikumnak. Legkozelebb kiprobaljuk a Laktiv Kidet.
2014. júl. 6. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!