Hogyan működik ez az szmk-s pénzbeszedés közös ajándékra?
Karácsonyi és évvégi ajándék az óvónőknek. Ez ilyenkor szavazás alapján megy, vagy hogy szokás?
Mi van akkor, ha valaki nem szeretne benne lenni a közös ajándékozásban, hanem egyénileg szeretne ajándékozni?
Köszönöm a válaszokat.
1. a szülök megbeszélik h akarnak e egyáltalán erre pénzt szánni - spec nálunk már szerencsére nincs ilyen :-)
2. amikor volt mindenki eldönthette ha bele rak e vagy sem - de én soha nem emeltem ki h ha valaki nem tett bele, közösként adtuk oda nekik
3. ha nem akarsz benne lenni egyszerűen megmondod h köszi de nem szánsz erre pénzt - és ennyi
4. személy szerint én nem örülök ennek a dolognak - lévén a munkáját végzi .. ezért plusz nem jár ! természetesen pedagógus napra minden gyerektől kap egy száll virágot csop/osztály pénzből
5. lassan a 12. évemet fejezem be mint szmk-s volt már mindenféle csoport osztályban részem :-)
6. mi spec a gyerekkel készítünk valami apró ajándékot, vagy a nagylányom sütött nekik valamit :-)
nálunk van kör email. mondenki benne van.
mikor már esedékes, az szmk-s anyuka ír egy emailt, hogy közeleg az év vége/karácsony, ki mit gondolt, mennyit szánjunk rá, stb.
leírja a véleményét is, általában, hogy színházjegy vagy vásárlási utalvány, virág, bonbon, stb.
mi meg vissza írunk, hogy szerintünk legyen utalvány és ne 1000.- csak 500.- mondjuk...
aztán valahogy belőjük úgy, hogy mindenkinek jó legyen.
aki meg kuka, az meg csak beadja a pénzt. különcködés szerencsére nincs nálunk, meg az óvónő is szépen elmondta még az elején, hogy ő nem is szereti ezeket, szóval egyénileg ne vegyen neki senki semmit, közös ajándékot is csak akkor ha nagyon indokoltnak látjuk :)
Nálunk sajnos eez úgy megy,hogy utolsó pillanatban ír az Szmk vezető,hogy ő erre gondolt és véleményt kér,természetesen emailben,amit a szülők 80%-a nem néz minden nap.Így válaszol 2 szülő és a többit igennek veszik.
1 évre 5000 Ft és eddig az elköltött összeg 75-80%-a az óvónőkre lett költve,aminek nem örülök. Azt se báántam volna,ha nem költenek idén az ovisokra,mert az óvónő mondta,hogy az előző csoportnak a szülei nagyon támogatták a csoportot és sok mindent kaptak,így sok mindenre nem kell most költeni,de akkor legalább jövőre több lenne és minőségibb kirándulásokra lehetne költeni vagy a külön pénzt igénylő dolgokra abból fizetni.Most gyereknapra 800 Ft-ot kell befizetni,amit a csoportpénzből meg lehetne oldani,de nem.Tulajdonképpen nincs beleszólásom,hogy az általam befizetett összeget,mire fordítanám...
Nálunk közli az szmk-s, hogy mennyit adjunk be. Ennyi! Azt hogy mit akarnak venni, mikor akarják átadni, ahhoz már a pórnépnek semmi köze. Fizess mint a katonatiszt, de azt már ne nézd meg, hogy mit kap az óvónő.
Nálunk az óvónénik névnapjára is szedtek pénzt, vettek közös ajándékot. Én ezt tiszta hülyeségnek tartom, de nem akartam különcködni így beadtam a 200 Ft-ot. Persze a névnapkor vittünk külön, csak a mi kis családunk általi ajándékot. A 30*200 Ft-ból meg kapott az óvónéni egy orchideát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!