Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mesélnétek az óvodáról, és az...

Mesélnétek az óvodáról, és az ott zajló életről? (többi lent)

Figyelt kérdés

Lányom márciusban lett 3 éves. Szeptemberben ovis lesz. NAGYON-NAGYON izgulok, nagyon sok kérdésem van.

Hogyan lehet megúszni az óvodai betegségeket? Nem szeretném ha 2-3 hetente itthon lenne.

Nem járt bölcsődébe, de a játszótéren jól eljátszott a gyerekekkel. Nektek milyen nehéz volt a beszoktatás?

Hányan vannak egy csoportban? Annyit tudok nálunk 4 óvónő lesz a csoportban.

Milyen dolgokat kell vinni? Gondolok ágyneműre, fogkefe, fogkrém stb.

Kb. Mennyi havonta a csoportpénz, és milyen kiadások vannak még?

Hogyan néz ki a napirendük?

Tudom szülőin mindent elmondanak, de olyan messze van még. Én jobban izgulok mint a lányom.

Ha valami még eszetekbe jut, nyugodtan írjátok oda

Köszönöm!!

2014. máj. 4. 12:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Óvodai betegségeket nehezen lehet megúszni főleg ha előtte nem volt bölcsis.Augusztusban kezd el neki adni a Béres cseppet+c vitamint.Vagy vmi jó multivitamint.Nekünk nem volt nehéz a beszokás mert előtte bölcsibe járt a lányom.Reggel bevittem délután mentem érte,kb 20 percet álltam az udvaron reggel aztán hazamentem.20 gyermek van a csoportban 2 ovónéni egy dadus.Törölköző,ágynemű,pizsama,fogkefe ennyit kellett vinni.A fogkrémet az ovi veszi meg.500 ft a csoportpénz+200 ft az ovi mozi.Ezenfelül lehet újságot előfizetni (nem kötelező)ami 300-500 fz még havonta.Aztán néha színház,ez-az.A napirendet teljesen pontosan nem tudom.olyan fél 9 -9 körül tízóraiznak.Utána szabad játék,foglalkozás(vers,dal tanulás,rajzolás)vagy séta.Fél1-1 körül ebédelnek utána alvás 3 ig,uzsonna,játék.Oviszsákot vettem váltóruhának,alvós állatkát tartja benne alvásig,váltócipőt könnyen tudja fel-le venni.Én télen úgy vittem hogy harisnya rá egy vastag bélelt nadrág.Az oviban a harisnyára vagy rövidnadrágot húztam vagy szoknyát.Így elkerültem azt hogy a meleg csoportszobában harisnya+nadrágba melege legyen+ha kimentek akkor biztos ráadták a vastag nadrágot.
2014. máj. 4. 12:54
 2/12 anonim ***** válasza:

Az óvodai betegségektől nem kell félni, jobb, ha átesik ezeken az óvoda 3-4 éve alatt, mint majd első osztályban.

Megelőzni lehet a megfázásokat, taknyolásokat egészséges étrenddel, életrenddel: gyümölcs, zöldség, nyugodt napirend.

Az rengeteg, hogy 4 óvónő. Legtöbb helyen 2 óvónő váltja egymást, és van egy dadus.

Ani, a kiscsoportosoknak nem kötött a napirendje, főleg játszanak, az óvónő meg elvegyül közöttük. Nem is nagyon szerepelnek/pl anyák napja, karácsony/, inkább kis ajándékot ragasztgatnak.

Ágyneműt vinni kellett, amit 2 hetenként hazaadnak mosásra. Mindenbe jelet kell tetetni, a vaterán helyes kis jeleket lehet venni, ágyneműbe nagyobbat, ruhácskákba kisebbet. Benti cipőnek fehér talpút kértek, és főleg tépőzárast. A ruháknak egy vállfás ruhazsákot.

Mindig van gyümölcsnap, ilyenkor bekérnek gyümölcsöt, de ezt egyébként mindig örömmel fogadják.

Kérdés, hogy vegyes lesz a csoport, vagy azonos életkorúak lesznek együtt. Sajnos lesznek verekedősek, vannak, akik szinte terrorizálják a társakat. Például nem szabad megenni a margarinos kenyeret, mert a főnök nem szereti.

Legtöbb gyerek megszokja 4 éves korára az óvodát, ha vonakodik is menni, már az ajtónál hagyja is ott a szülőt, rohan a társakhoz.

Majd arra vigyázz, hogy ne bíráld felül az óvoda szokásait, egységes legyen az otthoni, és az óvodai.

Én vitaminbogyóval próbálom erősíteni az immunrendszerét, nagy betegsége nem is volt, de taknyosnak mindig taknyos, hisz sok gyereket bevisznek betegen is.

Ne lássa rajtad, hogy te parázol az óvodától!:))

Fogkefét ők kaptak valami szponzortól:)

2014. máj. 4. 12:56
 3/12 anonim ***** válasza:

Kislányom szeptemberbe kezdte a kiscsoportot. Okt.-februárig másfél 2 hetente beteg volt, most szerdán volt itthon február óta, valami virust kapott el, elvileg holnap már megy. A betegséget nem tudod sajnos kikerülni. 2 üveg Immunotrofinát kapott dec-márciusig.

2 óvónő és 1 dadus van. Jól értetted a 4 óvónőt?

Ágyneműt kellett vinni, 3 hetente adják haza mosásra. 2x vittünk eddig tisztasági csomagot (fogkrém, folyékony szappan, wc papír, zsebkendő), 600 ft/hó a csop.pénz amiből gyümölcsöt ís megveszik az óvónők, 1500 ft évente 2x az eszközpénz.

Havonta van bábszínház, alkalmanként 500 ft.

Fehér talpú benti cipő kell, ovis-és tornazsák. Mindenbe legyen benne a jel, bár ez a mi csoportunkat nem igazán érdekli, mert nagyon sokan nem írják bele.

24-en vannak a csoportban. Ebéd előtt és uzsonna után, ha az időjárás megengedi, kint vannak az udvaron.

Aug.utolsó 3 napja volt a beszoktatás, addig voltunk bent, amíg akartunk. Következő héten ebéd után el kellett hozni, utána már ott alvás volt.

2014. máj. 4. 13:35
 4/12 A kérdező kommentje:

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!! Ment a ZÖLD kèz!!

Pontosabban 3 óvonõ (egy dèlelõttös, egy délutános, egy dèlelõttös+dèlutános)+1 dajka

Nem vegyes csoport. 4 èv körüli gyerekek lesznek a csoportba.

2014. máj. 4. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:

elméletileg 2 óvónő lehet. a pedagógus asszisztensek dolgoznak napi 8 órában és elméletileg most már minden csoport kap, szóval szerintem 2 óvónő (ők 6 órában dolgoznak), egy dadus és egy asszisztens.

nálunk csoport pénz havi 1.000.-, plusz hetente 2 gyerek visz 3-3 kiló gyümit, egy évben 4x-5x kerül ránk a sor, de rendszeresen viszek be teát, szörpöt, kekszet, ropit, kukit, stb. mások meg lekvárt, nutellát, ilyeneket visznek, így ha nem finom az ebéd, van mihez nyúlni.

napirend: f9-reggeli, majd szabad játék 9-ig. 9-10-ig foglalkozás van, minden nap más, de általában az ünnepekre, eseményekre készülnek. 10kor gyümi, majd mennek ki az udvarra, ahol hn12-ig vannak. 12kor ebéd, majd meseolvasás, alvás. 3kor ébresztő, uzsonna és szabad játék.

nekünk semmit nem kellett vinni, az első szülőin befizettünk 5.000.-ot, abból megvettek mindent.

nem volt gond a beszoktatásnál, várta nagyon :) engem se viselt meg, már dolgoztam akkor, a családban körbejárt 3 hónapig, így nagyon jó volt végre fix helyre hordani reggelente :)

2014. máj. 4. 19:43
 6/12 A kérdező kommentje:

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!! Neked is ment a ZÖLD kéz!!

Hány órától lehet vinni a gyermeket az oviba és mikorra kell legkésőbb odaérni?

2014. máj. 4. 21:24
 7/12 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, rosszul fogalmaztam. Mikor kell legkésőbb odaérni a gyermekért az oviba?
2014. máj. 4. 21:25
 8/12 anonim ***** válasza:

10 órát lehetett ott a gyerek, de pont mostanában törölték ezt el, már teljes nyitvatartási időben bent lehet a kicsi.

a nyitvatartás mindenhol másképp van, fiam ovijában 6-6-ig vannak, ahol én dolgoztam ott 7-5-ig voltunk nyitva

2014. máj. 4. 22:10
 9/12 A kérdező kommentje:

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!! Neked is ment a ZÖLD kéz!!

Hétfőn és kedden lesz beíratás :) :)

Én 7-től 18-ig dolgozom, sajnos nagyszülők messze, és apjával elváltunk :( :(

2014. máj. 4. 22:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 7-kor lehet vinni, de akkor még gyűjtőcsoportban kezdik. Valahogy 5-ig mindenki el tudja vinni. Mivel a mi munkahelyünk sem szerencsés, van, amikor már csak egyedül várakozik a dadus felügyelete mellett. De ezt szereti legjobban:)Viszont meg tudjuk oldani, hogy a nagyszülők érte menjenek, mert 1/2 6-ig feltétlen el kell hozni.Mondta is kiscsoportosként egyszer: na, úgy látszik nem jönnek értem, egyedül kell hazamennem:) Azt sem tudtuk, sírjunk, vagy nevessünk.
2014. máj. 5. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!