Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Melyik ovis csoportot választa...

Melyik ovis csoportot választanátok?

Figyelt kérdés

Most 3,5 éves, még 3 egész évig lesz ovis. Szeptembertől kezd új oviban.

Egyik lehetőség: jelenlegi kiscsoport, most az ő korosztálya, 3-4 éves gyerekek. Ők még 2 évig lesznek együtt, utána egy része elmegy iskolába, a maradék gyerekek lehet hogy átkerülnek másik csoportba (itt a nagycsoportot szokás kétszer járni). Ez a csoportváltás engem aggaszt.

Másik lehetőség: szeptemberi új kiscsoport, egész biztosan 3 évig ugyanazokkal az óvónénikkel. Viszont ő őszre már 4 éves, és valószínű, hogy csak 3 év körüliek jönnek (persze ezt nem tudhatom azért pontosan előre, beiratkozáskor derül ki). Attól félek, nem lenne rajta kívül másik 4 év körüli.

Nektek melyik szimpatikusabb?

2014. ápr. 30. 21:14
 1/7 anonim válasza:
Hát nekem a második. Én több időt jártam oviba és nrm hátrány sztem és általában szokott lenni időseb. De a csoport szakadás biztos nem lenne számára pozitív esett.
2014. ápr. 30. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Én az elsőt választanám. Minél nagyobbak a gyerekek, annál több a foglalkozás, program az oviban, ezért szerintem jobb a nagycsoportot kétszer járni, mint a kiscsoportot. Ha az ő korosztálya jár ebbe a csoportba, biztos lesznek még mások is, akikkel 3 évig együtt járhat. Tudom, óvodától meg óvónőtől is függ, de az én lányom most jár kis-középső csoportba, és nagyon kevés a programjuk, a szomszéd vegyes csoportban meg állandóan ki van plakátolva, hogy épp milyen programokra készülnek, meg kint vannak a kirándulásokról a fényképek.
2014. ápr. 30. 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a szituban vagyunk mi is, nekem is 3,5 éves a kisfiam, én a szeptembertől induló kiscsoportot választottam, mert nem szerettem volna, hogy csoportot kelljen váltania. Remélem, nem lesz gond abból, hogy ő lesz a legnagyobb (nagy valószínűséggel), de ennek is meglehet az előnye, mert biztosan sokat fogják dícsérni, lesz sikerélménye. Amúgy nem tudom, mekkora az ovi, ahova járni fog a gyermeked, de a miénk picike, mindössze 3 csoport van, így biztosan mindenki fog mindenkit ismerni, pl az udvaron együtt lesznek a "nagyobbakkal". Szóval én a második lehetőséget választanám!:)
2014. ápr. 30. 21:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Én is jobban hajlok a 2. lehetőségre, hogy az újonnan induló kiscsoportot kezdje.

Ez egy 6 csoportos óvoda, most indul 2 kiscsoport, lesz 2 középső és 2 nagy.

Jövő héten lesz a beiratkozás, kiderül, hogy mi lesz az átlagéletkor. Nagyon szeretném, ha lennének 3 év felettiek és nem csak 2,5 évesek.

2014. ápr. 30. 21:45
 5/7 A kérdező kommentje:

2.válaszolónak

foglalkozások miatt igazad lehet, még ezen is gondolkodom, köszi szépen

2014. ápr. 30. 21:58
 6/7 anonim ***** válasza:

mi egy picit más helyzetben voltunk így nem kellett gondolkoznunk.

ő is 3 évesen kezdte az ovit, aztán nyáron, mikor 3,5 éves volt elköltöztünk.

kérdezte az óvoda vezetőt, hogy mit szeretnék, újra kiscsoport vagy középső? nálunk úgy van, hogy az óvónők 4 évig visznek egy csoportot, nem 3 :) ez nagyon szimpi és biztos szuper úgy az utolsó év, hogy csak fél csoport van, de mégis közelebb volt a szívemhez, hogy együtt, 3 évig, szerintem már az elején eldől ki kivel barátkozik, egy ilyen közösségbe nehéz nyitni .

szóval enyém ismételt, már fél éve jár ugye és jó döntés volt :) vannak szeptembertől-decemberig többen is, igaz már decemberben van olyan is akinek egyel kevesebb gyertya kerül a tortájára, de belefér még ez a korkülönbség :)

de egyébként úgy látom, hogy azért a barátok közelebb állnak egymáshoz korban.

a ti helyetekben hagynám abban a csoportban, főleg, hogy írod is, a nagycsoportot fogják ismételni a többiek.

2014. ápr. 30. 23:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem szimpatikusabb a második lehetőség. Tapasztalat hogy ha egy picit érettebb a többieknél oviban csak előnyére van magabiztosság terén. Ez az időszak nagyon fontos a gyerekeknek, mert most fejlődik ki a társasviszonya nem családhoz tartozó emberekkel, és a saját korosztályával. Ha a magabiztosság az alap az nagyon jó. És hidd el olyan boldogok amikor ők már tudnak és értenek valamit amit a többieknek még csak magyaráz az óvónéni. Az óvónéni milyen érzést kelt benned , az is nagyon fontos. Az anyai szíved meg fogja súgni hogy a te gyerkőcödnek melyik pedagógus stílusa lenne a legkedvezőbb.
2014. jún. 2. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!