Ha jövőre kötelező a 3 évesnek oviba menni, akkor akik a waldorfot választják, mit kell tenniük?
Szia! Szerintem várd ki a végét, simán lehet, hogy tovább halasztják ezt (ahogy szinte minden ilyen „okos, jól átgondolt” rendelkezésüket).
Egyébként amíg még nem halasztották el a bevezetését, az alábbi szöveggel szerepelt a köznevelési tv.-ben, tehát van kibúvó:
NKt. 8. §
„(2) „A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.”
A kötelező óvodába járás 2014. szeptember 01-től hatályos, tehát azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2011-ben születtek és 2014. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. Lehetséges felmentést kapni a 3. éves kortól történő óvodába járás alól. A felmentést a szülő kezdeményezheti és a jegyző adhatja meg az óvodavezető és a védőnő egyetértésével.”
Mókás, mert most ez a paragrafus „elegánsan” eltűnt a törvényből már, ha megnézed az alábbi linken.
Egyébként az én budapesti waldorfos ismerőseim gyerekei is 3 évesen mentek óvodába. Én is csodálkoztam, de azóta rájöttem, hogy elég szabadon értelmezik az egyes intézmények és a szülők is a saját szabályaikat, tulajdonképpen mindenki azt tartja csak be, ami neki kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!