Mit tennétek, ha egy másik szülőtől panaszt hallanátok a saját gyereketekre? Hogyan büntetnétek a tiéteket?
Ma az csoporttal mentünk egy rendezvényre, és az egyik gyerkőc anyukája szólt, hogy a mi fiúnk rendszeresen bántja az ő gyerekét, aki ezért már nem is akar oviba járni. Valamelyik nap véresre karmolta a kezét, tegnap ellökte, hogy majdnem beverte a fejét...
Egyikünk sem érti, mert közben meg nagyon jó barátok, 2 kis pajtása van az oviban, akikkel mindig együtt játszanak, de állítólag a másik "barátját" is bántja.
Mikor megkérdeztem, hogy miért bántja őket, akkor azt mondta, hogy mert mások mondták neki, hogy azt csinálja (sajnos eléggé befolyásolható ilyen téren).
Viszont közben meg nem vettem észre egész délelőtt semmit a másik gyereken, aki elvileg már fél a fiamtól. Az említett anyuka nem tudott jönni, a másik gyerkőc meg mégis velünk akart jönni, végig fogták egymás kezét, beszélgettek. Szóval nem láttam félelmet a másik gyereken, meg ő szeretett volna velünk jönni, pedig volt ott több barátja is, meg más szülők is.
Persze beszélni fogunk a fiúnkkal délután, helyre tesszük a dolgokat. Nem is tudom igazán, hogy büntessem-e (szerintem valahogy kéne). Azt sem tudom, hogy mi lenne a jó büntetés.
A másik gyereknek mondtuk, hogy nyugodtan szóljon óvónéninek, ha ilyesmi történik, vagy aznap nekünk, ha megyünk délután értük (ált. egyszerre szoktunk menni az apukájával).
Óvónénik ebből nem vettek észre semmit, mindig áradoznak, hogy milyen jó gyerek, tegnap is milyen ügyes, aranyos volt...
Megkérdeztem még az oviban rögtön, hogy miért bántja őket, erre azt mondta, hogy ő nem is bántja.
Aztán mikor rákérdeztem a karmolásra, akkor mondta, hogy XY mondta, hogy karmolja meg.
Vegyes csoport, befolyásolható a gyerek. Mivel a nagyoknak meg akar felelni, ezért sokszor teszi, amit ők mondanak (Pl. télen azt mondták neki, hogy a kesztyűjét dobja a wcbe, megtette...).
Igazán nem értem, mert nem egy agresszív gyerek. Hisztizik itthon. Verekedést, veszekedést nem lát és nem hall itthon (nagyapjával birkóztak egy darabig fürdés után, de már erről is leszoktattam, apósomat is). A párommal nincsenek gondjaink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!