Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a pontos menete az óvodába...

Mi a pontos menete az óvodába íratásnak? Hogyan "kell" Óvodát keresni?

Figyelt kérdés
Elnézést a kérdésért. Nekem nagyon nem egyértelmű. Pl. Vannak fogadónapok és akkor bemehtek? VAgy akármikor? És az igazgatót kell kérjem? Minden érdekel!Köszi a választ
2014. márc. 5. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:

van beiratkozási idő minden oviban, általában 1 hétig tart, áprilisban szokott lenni, megtalálod az ovi honlapján vagy a kapura kiírva, a védőnő is tud tájékoztatást adni róla

akkor mész a gyerek és a szülők papírjaival és beíratod a gyereket, gyakorlatilag kitöltesz egy papírt és kész

aztán majd néhány hónap múlva kapsz egy levelet az ovitól, hogy felvették-e a gyerkőcöt vagy sem, ha nem, akkor lehet fellebbezni

egyébként van nyílt nap is, értelemszerűen a beiratkozás előtt, akkor körbevezetnek, megmutatnak néhány csoportszobát, beszélnek az oviról, a programokról, az ovi nevelési programjáról

2014. márc. 5. 14:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Általában vannak nyílt napok a beiratkozás előtt, amikor be lehet menni (általában gyerekkel együtt). Megnézhetitek hogy telik egy nap, foglalkozás, milyen játékok vannak, milyenek az óvónők, milyen az ovi felszereltsége...

Mivel nálunk csak 1 ovi van, így én nem "válogattam". :)

2014. márc. 5. 14:14
 3/9 A kérdező kommentje:
De a beiratásnál van lehetőség kérdéseket feltenni? Pl arra gondolok, hogy nekem a lányom kicsit speciális étkezés szempontjából. Ennek a megoldását előtte kell megbeszélnem vagy elég a beiratásnál? köszi a válaszokat.
2014. márc. 5. 14:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Febr 21 volt a városunkban a jelentkezési határidő. Áprilisban már csak a beiratkozás lesz.
2014. márc. 5. 14:27
 5/9 anonim ***** válasza:

beiratkozásnál mi 2 oldalas lapot kaptunk, amin még jellemezni is kellett a gyereket, étel- és gyógyszerallergiát be kellett írni, kedvenc elfoglaltságait és persze a személyes adatokat mind a gyerek, mind a szülő részéről

tehát ott feltünteted, de nyilván ilyenkor megkérdezi az ember a nyílt napon is, hogy ez és ez a gond, tudnak-e speciális étrendet biztosítani vagy másik ovit kell keress

2014. márc. 5. 14:31
 6/9 A kérdező kommentje:
mi a különbség? Nekem a védőnő mondta, hogy áprilisban kell intézkedni. Gondolom nem késtem le semmiről. Egyébként Bp.
2014. márc. 5. 14:31
 7/9 A kérdező kommentje:
úgy értem jelentkezés és beiratás között?
2014. márc. 5. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
mit jelent hogy speciális nem eszik rendesen vagy allergiás valamire ?
2014. márc. 6. 12:04
 9/9 anonim ***** válasza:
a mi városunkba aki nem jelentkezett az így járt , ha óvoda kötelezett korban van akkor bezsufizzák a körzetesbe vagy ahol van hely...
2014. márc. 9. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!