Normális hogy így intézik a farsangot?
Református oviba járunk, szeptembertől lett az tavaly még önkormányzati volt.
Tavaly olyan jó kis farsang volt, gyerekek beöltöztek bárminek aminek akartak, némely szülő is beöltözött.Egész délelőtt együtt voltak gyerekek, szülők.Voltak közös játékok, éneklések, falatozások. Gyerekek-szülők egyaránt élvezték.
Idén közölték (illetve pletyiben elterjedt aztán az óvónők megerősítették) hogy nem lesz farsang, mert nem illik egy református oviba.Engem már ez is kiakasztott.
Erre ma reggel jött egy e-mail az ovitól hogy hát pénteken mégis csak belehet öltözni, de csak és kizárólag állatnak. Ebben két dolog is dühít, egyrészt miért az utolsó pillanatban szólnak (így hó végén főleg), másrészt nem elég hogy az ember utolsó pillanatba kapkod, de még korlátoznak is.
Erre délután megyek a gyerkőcömért, és azzal fogad a kisegítő (nem óvónő, nem dadus csak napközben ott van segíteni, délután meg alvás után ő és a dadus vannak) hogy pénteken színház, be kéne fizetni.Kérdeztem hogy és a farsang?! Nem lesz farsang. -jött a válasz Hát de reggel kaptunk emailt. Erre mondta hogy ja ha akar vehet fel állatos jelmezt.
Kiakaszt ez a fejetlenség.Azt se tudják mi van, egyik percben nincs farsang, másikba lesz egy vidám délelött jelmez nélkül, aztán még is be lehet öltözni, de beraknak a farsangba egy színházat. Nem is értem...
Nálunk alapból ilyen a farsang. Gyerekek óvónők beöltöznek egymással eljátszanak benne, aztán kész.
Én pl azt, hogy a szülők ott vannak nem is engedném. Egyik szülő otthon van másik szabadnapot vesz ki a harmadik pedig nem tud,akkor az ő gyereke érezze magát rosszul elhanyagolva miatta?
Szerintem beszéljetek a vezetővel, mert ez már túlbuzgóság.
A gyerekek általában egész évben várják a farsangot, hogy minek öltözzenek be. Ha a szülőket nem is hívják meg (nálunk nem is lehettek bent), de a gyerekeknek ez nagy mulatság.
Ez a nem illik dolog meg egy akkora hülyeség mint egy ház.
Én református suliba jártam és minden évben volt farsang.
Szóval ez nem a reformátussággal függ össze, hanem a rossz vezetéssel.
Amúgy mi Busójárást is csináltunk a városban mikor elsős voltam, és elégettük a telet... nem tudom mit hisztizik az igazgató az ovitokban!
Na hát ma szülőin kiderült hogy az igazgatónő ellenzi annyira a beöltözést.
Azzal indokolta hogy egy ovisnak egyáltalán nem való, mert félnek attól hogy másképp néz ki mindenki, meg amúgy se szeretnek a kicsik beöltözni, és csak az irigykedés megy hogy a másiknak jobb a jelmeze, meg ő is inkább pl nyuszi akarna lenni mint a Gizike.
Hát ennyi sületlenséget egyszerre rég hallottam.
1. Nem emlékszem hogy amikor ovis voltam megijedtem volna egy jelmeztől, és tavaly se tapasztaltam ilyet a fiam csoportjában.
2. Nem hogy nem szeretnek (jó részt, persze kivételek vannak) beöltözni, de egyenesen várják.Lehet van egy-két gyerek aki nem szereti.Na de van pár gyerek aki nem szeret fogat mosni, meg nem szeret oviban aludni de ezért nem szüntetik meg az alvást, fogmosást...
3. Azt se tapasztaltam tavaly hogy bármelyik gyerek irigykedett volna a másik jelmezére.De ennyi erővel akkor legyen az oviba egyen ruha, de még a kabát, cipő, sapka, sál is legyen mindenkinek egyforma, nehogy Gizike zokon vegye hogy a Julcsika rózsaszín kabátkája szebb mint az ő piros kabátja...
Komolyan agyrém!
Az óvónő sem ért egyet az igazgatónővel, közölte is arogánsan az ig. hogy "Tudom hogy az óvónőnek nem ilyenek a tapasztalatai és nem ért velem egyet de nem különösebben érdekel."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!