Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A 3. kerületben tudtok jó...

A 3. kerületben tudtok jó állammi óvodát? Havonta mennyibe kerülne?

Figyelt kérdés

Magánovira (vagy családi napközire) nincs pénzünk.

Waldorfba csak 4 éves kortól mehetne.

Sok rosszat hallottam a 3. kerületi állami ovikról. Hogy nincs konkrétan meghatározva, hogy havonta mire kell pénz. Meg mindenféle plusz költségeket "kitalálnak".

Nektek melyik 3. kerületi oviról mi a véleményetek? Melyiket ajánlanátok és melyikkel volt rossz tapasztalatotok?

Munkáltatói igazolást mindkét szülőtől kérnek? (nálunk jön a kistesó, úgyhogy csak apának van munkahelye)

2014. febr. 13. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Én ebben az oviban voltam szakmai gyakorlaton, és úgy gondolom nagyon magas színvonalú pedagógiai munka folyik ott. Ha arrafele laknék tuti odavinném a lányom.

www.obudaivackor.hu

2014. febr. 13. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Most ez így lehet, h szárazan hangzott:-) Szóval maximálisan családbarát intézményről van szó, szuper program alapján dolgoznak, első helyen a gyerek áll, minden ennek van alárendelve. A szülők bemehetnek megnézni 1-1 foglalkozást, ha előre szólnak pl. Ilyen máshol nem igazán van.
2014. febr. 13. 17:10
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha te terhes vagy max családi napközibe veszik fel a gyereket, teljesen jogosan.
2014. febr. 13. 17:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha elmúlt 3 mire menne akkor fel kell, h vegyék ha van hely.
2014. febr. 13. 17:20
 5/10 A kérdező kommentje:

3-as válaszoló:

Miért jogosan? Amíg nem születik meg a kicsi, addig nem is biztos, hogy megmarad. Ismerősöm 6-7 hónaposan vérzett be durván, és nem is maradt meg a gyerkőc.

Ezen kívül nem is állunk úgy anyagilag, hogy havi 70-80.000 Ft-ot (étkeztetéssel együtt) ki tudjunk fizetni családi napközire!

Nem adnám be oviba a gyerkőcöt, ha nem látnám rajta, hogy szüksége van rá. Ugyanúgy, ahogy bölcsibe se "passzoltuk le", mert nem igényelte! Viszont most elérte azt a kort, amikor már ő maga mondja, hogy menni akar oviba, és tudja, hogy "ott nem lesz apa, meg anya" és az "óvónéni vigyáz rám".

Hidd el, hogy nem én erőltetem! Én úgy terveztem, hogy csak iskolai előkészítőre fog menni. Viszont ő igényli az ovit, és nem akarom visszatartani! A gyerkőc igényeit veszem figyelembe, hiszen ez az ovi-dolog róla szól, nem pedig rólam!

2014. febr. 13. 17:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sem jogosan, nincs olyan, h ha valaki terhes akkor nem viheti oviba a gyereket. Óvónéni vagyok, ez hülyeség már bocs.
2014. febr. 13. 18:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Úgy értem, hogy nálunk pl kevés a hely, ami kell azoknak a gyerekeknek, akiknek mindkét szülője dolgozik. Én is oviban dolgozom.
2014. febr. 13. 18:08
 8/10 A kérdező kommentje:

7-es hsz:

Igen, ezt meg is értem. De azért próbálkoznánk ovival, hátha...

2014. febr. 13. 18:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sok ovi van a 3. keruletben. Az enyem a Meggyfaba jar. Havi kb. 9 ezer ft. Ebben benne van az ebed, babszinhaz, egyeb bemutato vagy hasonlo hulyeseg, gyumolcs . Csoportpenzt egy osszegben szedik felevente, tisztasagi csomagot evente 2x viszunk. Mindig kitalalnak valamit, amire plusz penz kell. Ezeken felul vannak fizetos foglalkozasok, ezek nyilvan nem kotelezoek.
2014. febr. 13. 18:50
 10/10 anonim ***** válasza:

annyi ovi van a 3. kerületbe, mondjuk pontosíthattad volna mert hiába írom, hogy mi békás melyik ovijába járunk ha te a flórián térnél laktok, nyilván nem utaztatod napi fél órát mikor még 80 ovi van a kettő között ;D

egyébként most békáson sokkal több a férőhely mint a gyerek, 2,5 éveseket felvesznek! :)

mi csoportunkban 19-en vannak, de ketten még nem töltötték be a 3-at, anyukájuk meg még nem szeretné hozni őket így valójában csak 17en járnak, szóval nem kérnek semmit, nem kell dolgozni mindkét szülőnek...

kaja 8.000.- körül van egy hónapban, 1.000.-a csoportpénz, ebből vesznek meg mindent, plusz ami marad abból elmennek majd fagyizni meg bábszínházba, stb.

gyümölcsöt minden héten 2 gyerkőc visz, 3-3 kilót, tehát 8 hetente kerül ránk a sor.

ennyi igazából a költség, mondjuk mi 90%-osak vagyunk, mert ha van utazási kedvezmény kártya (tartós beteg) akkor csak 10%-ot kell fizetni az ebédért.

nálunk tényleg nincs meghatározva, hogy mire kell pénz, mindenki egységesen ennyit fizet be, ezt mi szavaztuk meg év elején, az szmk-s anyukák meg elköltik wc papírra, papírzsepire, papírra, gyurmára, stb...

2014. febr. 13. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!