Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nyári születésű gyerekedet,...

Nyári születésű gyerekedet, ha megtehetnéd hagynád még egy évet az óvodában?

Figyelt kérdés
Semmi gond nincs vele, de szeretném még egy évet benthagyni, mert félek, hogy az iskolában az évvesztesek,és a majdnem egy évvel idősebbek elnyomhatják. Légyszíves normális hangnemű válaszokat írjatok! Köszi!
2014. febr. 3. 15:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
En hagynam. Nem marad le semmirol. :-) ha te ugy gondolod h jobb ha maradna nyugidtan hagyjad. Tovabb maradhat gyerek.
2014. febr. 3. 15:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha iskolaérett, akkor fölösleges szerintem. Ennél érettebb már nem lesz, és ilyen alapon attól nem félsz, hogy ha egy évvel később megy, akkor hátráltatja majd őt a többi kisebb gyerek?
2014. febr. 3. 15:58
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha tehetném, én megtenném, de sajnos nem tehetem. Én Angliában élek, itt aki szeptemberig betölti a 4. életévét, köteles iskolába menni. És azt mondták, már elkezdik tanulni a betűket. Lányom július végén született, szeptemberben kezdi a sulit, még nem érzem, hogy készen állna rá. Még se magyarul, se angolul nem beszél folyamatosan, és éretlen még szerintem az iskolára. Valószínű az egyik legfiatalabb lesz az osztályban. Ha megteheted, fogd vissza.
2014. febr. 3. 16:01
 4/15 Kata0919 válasza:
100%
A 2013-tól hatályos szabályok szerint be kell íratni iskolába azokat a gyermekeket, akik augusztus 31-ig hatévesek lesznek. Eddig az iskolakezdésről a döntést a szülő hozhatta meg, az új törvény alapján az óvodavezető dönt, illetve szükség esetén kezdeményezi az iskolaérettség megállapítását.
2014. febr. 3. 16:23
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
3. válaszoló, a kétnyelvű gyerekeknek más a beszédfejlődése. Nem kell féltened az iskolától, fel fog zárkózni :) Egyébként, tudom, ez megint kicsit más eset, de nálunk az oviba (óvónő vagyok) szoktak jönni néha olyan vietnámi gyerkőcök (3-6 évesek vegyesen), akik egy szót se beszélnek magyarul. Néhány hónap alatt megtanulják a nyelvet még azok is, akiket csak délelőttre hoznak be a szülők.
2014. febr. 3. 16:47
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű én is ezt fogom tenni. Az én lányom is nyári születésű, és az oviban a vele egycsoportosoknál is picit kisebb, vékonykább mint a többi kislány. Azért is szeretném ha egy évvel tovább maradna, mert mi sokat utaznunk, így legalább egy évvel többet tudjuk még ezt kiélvezni, és ő is nagyon szeret ide-oda utazni, nem csak a monoton óvodába járás. A suliba már úgysem tehetjük ezt meg.
2014. febr. 3. 16:53
 7/15 anonim ***** válasza:
Tanár vagyok és három, már iskolás gyerek anyja. Ha meg tudod valahogy oldani, maradjon még egy évet az óvodában.
2014. febr. 3. 17:53
 8/15 anonim ***** válasza:
én beadnám. Én aug 23án születtem és mentem suliba 6 évesen és ez így volt jó.
2014. febr. 3. 18:07
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is nyári vagyok és mindig én voltam a legkisebb... szerintem rám is rámfért volna még egy év, de ez igazán csak a felső osztályokban jött ki, voltak tanulási problémáim.

2014. febr. 3. 18:44
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha teheted maradjon ,föképp ha csoportjábol mások is maradnak még az oviban .
2014. febr. 3. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!