Mennyibe kerülnek a magánovik? Sokat találni neten, de árak nincsenek fent. Akinek magánba jár a gyereke, mesélne róla?
Mit kínálnak általában és mennyiért?
Megéri? Ti szeretitek?
Miért döntöttetek így?
Nálunk 60 eFt/hó.
Tökéletesen elégedett vagyok vele.
Nagyon jó, alapos szakembernek tartom az óvónőinket, jó embereknek is, hasonlóak a nevelési elveink- nekem ez nagyon sokat számított.
Szuper az étkezés, kiemelkedőek a tárgyi körülmények és nagyon jó, "egységes" a hangulat.
Kicsi a csoportlétszám, nem túlterheltek és idegesek a dolgozók- van idő kérdezni, beszélgetni az óvónőkkel.
Vallási ovi egyébként.
A nevelési elvek, vallási hagyományok ápolása miatt döntöttem így. Megtetszettek a dolgozók és a körülmények is.
5. vagyok. Igen 60*10eFt/év.
Felfoghatod így is, ahogy írtad, és úgy is, hogy átlag 20-21 nap/ hó kerül 60 eFt-ba, naponta kb. 8 óra. Ez bruttó 375 Ft-os órabér.
Bp-en fiatal, szakképzetlen egyetemista lányok is vagy 800 Ft-ot kérnek óránként. Ki lehet számolni- és az csak "megőrzés", míg az oviban diplomás, családos szakemberekkel és közösségben van a gyermekem.
Még az sem teljesen mindegy, hogy milyen közösségben: kevés gyermekkel, értelmes játékkal és foglalkozásokkal, értékes erkölcsi neveléssel.
Ebben a korban sok minden megalapozható, nem mindegy, ki milyen lehetőségekhez jut hozzá.
számomra a kisfiam oktatását fizetni egy hosszútávú befektetést jelent.
Egyébként az önkormányzati ovikban is kell fizetni az étkezést+ ilyen-olyan csoportpénz, gyümölcs, még a wc-papírt is bevitetik.
Ez is kb 10-15eFt/hó legalább.
Én vagyok a 60 eFt-os válaszoló :)
Mi a pesti oldalon járunk és még itt is nagyon kedvezőnek számít ez a 60 eFt/hó- mert az egyház is támogatja az ovit, tehát a teljes térítés áll egyrészt az állami normatív támogatásból, amit minden ovis után megkapnak az intézmények (az önkormányzati is), a mi térítési díj befizetésünkből és esetünkben az egyházi támogatásból is.
Ismerve a környékbeli más magánóvodák árait és színvonalát, ezt az összeget én is abszolút reálisnak tartom, még a 95 eFt/hót is, amit az előző válaszoló írt- a környéken nálunk sem ritka ez.
Nem csak, nem főleg az ár alapján kell dönteni. Ennél az ovinál többet is hajlandó lennék fizetni ugyanezért a szolgáltatásért, más ovinál a kevesebb ellenére sem írattam volna be a gyermekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!