Mi alapján választottatok ovit?
Én az alapján választottam,hogy fél 6-ra tudjam vinni a gyereket.A bölcsit is így kellett.
6ra járok dolgozni,nekem nagyon nem lett volna jó,ha a lakóhelyemen van az ovi,mert onnan busszal megyek dolgozni egy kis városba és nem érnék be,ha a lakóhelyemen elviszem fél 6-ra,mert a busz is kb akkor indul.
Nekünk úgy volt sajnos,hogy magán bölcsiben kellett kezdeni,ami az egész fizumat elvitte,de vissza kellett mennem dolgozni.Utána már átvették egy év múlva államiba a munkahelyem környékén;még terhesség alatt jelentkeztünk,de így lett hely.
Oviba is úgy vették fel,hogy 2 helyre jelentkeztünk és az egyikben mondták,hogy "bár nem ide valósi lakos,de jöjjön,na,ha már eddig is ide járt.."
Szóval nekem egyetlen szempont volt,hogy ne a lakóhelyemen,hanem a munkahelyem közelében legyen és fél 6-ra tudjam vinni.
Ha még lehetett volna csűrni-csavarni,akkor szerettem volna,ha valamilyen idegen nyelvet tanulnak/tanulnának.
Ezeket merlegelve:
-kozel legyen
-ovonenik hozzaallasa az egyik legfontosabb!mennyire kedvesek, vagy szigoruak, mennyire figyelnek a gyerekekre, meselnek, enekelnek-e, mennyire eroltetik a kotelezo foglalkozasokat, mennyire rugalmasak, hogy oldjak meg a felmerulo problemakat, stb. Pl. ha valamelyik gyereknek nem sikerul delutan elaludni, hogyan oldjak meg: leszidjak es raparancsolnak, vagy esetleg kap egy konyvet lapozgatni, stb. Ilyen aprosagokbol is sok mindent le lehet venni, pl. itt is sok elrettento peldat lehet olvasni, hogy nem lenne szabad banni a gyerekekkel)
-Sokat vigyek a gyerekeket levegore
-ne legyen tv-zes, videozas, szamitogepezes (sajnos ilyet is hallani)
Elso korben megneznem az allamiakat, mert nem csak a magan lehet jo, sot sokszor a maganovikban tulspirazzak a kulonbozo foglalkozasokat, idegen nyelv, stb. ami nekem nem tul szimpi. Waldorf allitolag jo, de szemelyes tapasztalatom nincs rola.
2 oviba irattuk be a kislányunkat, mindkettő a lakóhelyhez közeli, munkába útba esik. Jókat hallottunk róla.
A körzetesbe vették csak fel, ami a nyílt napon nagyon nem tetszett és ellenkező irányban is van, mint a munkahelyünk. Az óvódavezető nagyon ellenszenves számomra és az óvónőket is csak a beszoktatáson ismertük meg, de most már nagyon örülök, hogy ide jár :-). Az óvónőkön látszik, hogy szeretik a gyerekeket, mindig van valami foglalkozás, rengeteget fejlődött a kislányunk, mióta ovis.
Járt csanába is, ahol a vezető óvónő volt, hát felesleges pénzkidobás volt :-(.
Majdnem mindent leírtak az előttem válaszolók, csak annyival egészíteném ki, hogy igazából csak élesben fog kiderülni minden. :-( Saját tapasztalat: közeli (körzeti) ovi, jóhírű, az egyik legjobbnak tartják a városban (megyeszékhely), millió program, sok-sok "szakkör" lehetőség. Ehhez képest úgy megjártuk, hogy azt aligha tudom szavakkal kifejezni. :( Hosszú történet, a lényeg:
Megaláztak, a gyerekben akkora törést okozott a két hónap ovi, hogy még több hónap lett, mire kiheverte. Óriási őrlődés után döntöttünk az oviváltás mellett, ami eddig úgy tűnik, hogy mérhetetlenül jó döntés volt! :)
Egy jótanácsot tudok adni: ha nem válik be, akkor nem szabad halogatni a váltást, merni kell nagyot lépni, mert a gyerek a legfontosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!