Mi az a maci-nap?
Lesz az oviba maci nap, de csak annyit írtak, hogy minden gyereknek be kell vinnie 1 plüssmackót.
Lehet én vagyok tájékozatlan, de eddig még ilyen ünnepről nem hallottam és a keresőben sem találtam róla semmit. Valaki el tudná mondani, hogy ez mit takar?
Köszönöm.
A tavaszi ünnepek sorát bővítik játékosan ezzel. A medve kibújásához kapcsolódóan tartanak maci/mackó/medve-napot egyre több óvodában, iskolában.
A bp-i állatkert is tart Mackófesztivált már pár éve.
Köszönöm a válaszokat, nálunk most pénteken lesz.
Gondoltam, hogy valami barlangból való kibújással lehet kapcsolatos, csak mivel pont most jön az igazi, kemény tél, így valahogy nem tartottam aktuálisnak.
Nálunk is mindig van ilyen, febr 2, mikor a medve kinéz a barlangból (Amerikában pedig a mormota, ha meglátja az árnyékát, rövid lesz a tél, ha nincs árnyék, akkor hosszú lesz a tél)
Az oviba ilyenkor felvesznek macis ruhát, ha van, macis könyveket olvasnak, plüssmacikkal játszanak.
Tök jó szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!