Mi az a maci-nap?

Figyelt kérdés

Lesz az oviba maci nap, de csak annyit írtak, hogy minden gyereknek be kell vinnie 1 plüssmackót.

Lehet én vagyok tájékozatlan, de eddig még ilyen ünnepről nem hallottam és a keresőben sem találtam róla semmit. Valaki el tudná mondani, hogy ez mit takar?

Köszönöm.

2014. jan. 27. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Mikor lesz? Február 2-án szokott a medve kibújni a barlangjából és ehhez kapcsolódóan tartanak valamit?
2014. jan. 27. 09:17
 2/5 anonim ***** válasza:

A tavaszi ünnepek sorát bővítik játékosan ezzel. A medve kibújásához kapcsolódóan tartanak maci/mackó/medve-napot egyre több óvodában, iskolában.

A bp-i állatkert is tart Mackófesztivált már pár éve.

2014. jan. 27. 09:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nálunk most pénteken lesz.

Gondoltam, hogy valami barlangból való kibújással lehet kapcsolatos, csak mivel pont most jön az igazi, kemény tél, így valahogy nem tartottam aktuálisnak.

2014. jan. 27. 10:02
 4/5 anonim ***** válasza:
én óvónőként maci hetet tartottam-természetesen a kibújáskor.ekkor a macival tornáztunk,verset,éneket,mondókát tanultunk,ábrázoltunk,majd a végén az állatketrbe mentünk.valószinűleg ilyesmi lehet
2014. jan. 28. 11:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is mindig van ilyen, febr 2, mikor a medve kinéz a barlangból (Amerikában pedig a mormota, ha meglátja az árnyékát, rövid lesz a tél, ha nincs árnyék, akkor hosszú lesz a tél)

Az oviba ilyenkor felvesznek macis ruhát, ha van, macis könyveket olvasnak, plüssmacikkal játszanak.

Tök jó szerintem.

2014. jan. 28. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!