Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok hogy van az ebédbefize...

Nálatok hogy van az ebédbefizetés?

Figyelt kérdés

kicsit ki vagyok akadva az ovinkra etéren. 1 nap van, nincs pótbefizetés. most beteg a gyerek, férjem dolgozik, nem tudtam elmenni befizetni, itthon nem hagyhatom egyedül ugye, utcára nem vihetem. 3x hívott fel az óvoda titkár, hogy márpedig oldjam meg, menjek be, mert ő leadja és akkor nem lesz egész hónapban ebéde a gyerekemnek :O

előző ovinkban csekk volt, 10 nap volt rá, hogy befizessük. a bölcsiben meg volt pótbefizetés, 2 is, tehát 3 nap volt a befizetésre és 2 hét alatt, szóval általában aki lemaradt az elsőről betegség miatt, annak se okozott gondot a 3. alakalommal befizetni.

a másik amit nagyon furcsállok, hogy nem adnak semmi nyugtát vagy egy kézzel körmölt cetlit se, hogy befizettem és hány napot, stb. hiába kértem, nincs :O

bennem azért felmerült, hogy mi van ha elír valamit a titkár? egy nap alatt 200 szülőtől szed be pénzt, hogy bizonyítom, hogy befizettem ha valami történne?

nálatok is így működik?

2014. jan. 13. 23:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az adott hónap 10-ig kell befizetni. Még sosem csúsztam, így nem tudom,hogy van-e pótbefizetés. Adnak nyugtát,hogy befizettük.

Érdekes az ovitok-e téren! Nem csodálom a felháborodásodat!

2014. jan. 14. 03:35
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez az egynapos téma van. Egy héttel előtte ideadják a barna kis borítékot, ráírva a szükséges összeg, adott időpontban pedig menj és fizesd be. Pótlásra lehetőség nincsen. Eddig nekünk nem volt vele probléma, de nem is gondolkoztam rajta, hogyha lenne, mi lenne...:)
2014. jan. 14. 06:16
 3/19 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk 2 nap van hónap végén amikor be lehet fizetni. Sokszor nagymama fizeti be mert ugy munkaidőben kell.
2014. jan. 14. 06:41
 4/19 anonim ***** válasza:
Nálunk a hónap elején van a befizetés, egy megadott napon reggel 7-10-ig. Van pótbefizetés a hónap végén, szintén adott nap reggelén. Mindig más napra esik mindkettő. Kb. középső csoport feléig kaptunk nyugtát, azóta csak aláírjuk egy füzetbe. Nagyon sokszor elszámolják...
2014. jan. 14. 06:45
 5/19 anonim ***** válasza:
Minden hónapban egy bizonyos csütörtök délelőtt kell befizetni. Pótbefizetés általában van, csak decemberben nem volt az év vége miatt. Volt hogy a gyerek beteg volt és csak következő hónapban fizettük be. Nagyon furcsa, hogy nem kapsz nyugtát, szerintem törvénytelen is.
2014. jan. 14. 06:51
 6/19 anonim ***** válasza:
Nálunk 2 nap van, ebbe a hónapba pl holnap és holnapután. Nyugtát adnak, de még így sokszor átvágják az embert.
2014. jan. 14. 07:52
 7/19 anonim ***** válasza:

Nálunk minden hónap első keddjén van befizetés. Volt,h.nem fizettem,mert betegek voltunk. Mikor mentünk oviba,bementem a titkáriba és kifizettem,félre volt rakva a lista akik még nem fizettek. Elővette a titkárnő,kihúzta,adott nyugtát,ennyi. Külön pótbefizetős nap nincs,de hát minek,ha meg lehet oldani!?

Én rákérdeznék a vezetőnél,mert lehet csak a titkár ilyen rugalmatlan és búval b..szott!

2014. jan. 14. 08:42
 8/19 anonim ***** válasza:
Nagymama, rokon nem tud besegíteni, hogy addig vigyáz a gyerekre míg gyorsan elugrasz az oviba? Egyébként kellene róla papírt kapnod, egy igazolást, hogy igen is, befizetted az ebédet. Más nem mond meg a titkárnak, hogy egy papírt mindketten aláírtok, amin az áll, hogy az ebédet befizetted x hónapban, x alkalomra, x összegben. És akkor már papírod is lesz róla, igaz nem nyugta, de szerintem elfogadnák az oviban ha bármi gond lenne, vagy elszámolás stb.
2014. jan. 14. 08:50
 9/19 anonim ***** válasza:

Nálunk pedig számlaszámra kell utalni, az összeget a hónap első szerdáján megmondják, illetve csekket is adnak annak, aki ezt kéri és általában 15-ig kell utalni/befizetni a csekket. Természetesen a bizonylatolás is rendben van. (Bp magánovi)

Ha lemondás van, akkor a következő hónapban történik ennek a jóváírása, egyébként lemondást is csak emailben, írásban fogadnak el a tárgynapot megelőző napon X óráig.

A problémáddal kapcsolatban: ha az ovi önkormányzati, akkor kell lennie helyi rendeletnek erre vonatkozóan, illetve a kifüggesztett házirendnek is tartalmaznia kell a befizetési rendet. Ne telefonon intézzék ezt veled.

(valószínűleg egyébként ez az intézmények "lustasága"- számlaszámot meg azért nem akarnak megadni, mert általában az önkormányzat oktatási és/vagy szociális intézményeinke egy nagy számlaszáma van, az ovitokban csak házipénztár működik, a beszedett pénzt aztán nem egyesével, hanem egyszerre könyvelik- pedig nem lenne nagy durranás normálisan megcsinálni).

Nem vagy köteles ágyban fekvő beteg gyerekkel ezen a napon befizetni. Lehet, hogy csak én vagyok ma az "igazság harcosa", de megtenném ezt 1-2-3 nap múlva, amikor a gyerekkel már ki tudok mozdulni és ezt meg is mondanám a gazdaságisnak. Ha ez nem felel meg, akkor adjon számlaszámot, amire azonnal tudok utalni. Különben pedig van orvosi igazolásotok.

Lehet, hogy azt is megvárnám, hogy tényleg ne rendeljen a kicsinek ebédet (nyugi, úgyis adnának neki az óvónők)- majd ezután besétálnék a jegyzőhöz és/vagy a szociális iroda vezetőjéhez és megkérdezném, hogy mi alapján nem adtak neked pótbefizetésre lehetőséget.

Ehhez persze az kell, hogy megnézd a helyi rendeletet. ha abban nevesítve van a készpénzbefizetés az X telephelyen lévő óvodában, akkor sajnos nem tudsz utalni- bár ezt a problémát is felvetném a jegyzőnek vagy a településeden a szociális ügyekért általában felelős alpolgármesternek a fogadóóráján.

nagyon jó, hogy egy hónapban egyszer akarnak dolgozni 2-3 órát a pénzzel. Azt is megértem, hogy milliós nagyságrend is befolyik ilyenkor és biztosítani kell ennek a pénznek a biztonságos szállítását, befizetését- de azért az nonszensz, hogy nem tudnak felkészülni egy-egy ilyen eseti kivételes helyzetre.

Ez azért az ott dolgozók jóindulatán is múlik.

Egyébként kötelező az intézménynek a számlaszám- szóval ha elhajtanak, hogy NINCSEN, akkor az megkérdőjelezhető.

...esetleg nézd meg a netről a fenntartó önkormányzat egyik számlaszámát és utald rá ma arra. Nem fognak tudni mit csinálni veled :) Ez után még lehet, hogy kérnék is írásban az önkormányzattól bizonylatot arra hivatkozva, hogy az intézmény nem szokott adni :) (na jó, ezt csak végső esetben...)

Szép napot és ne idegeskedj, meg tudod oldani a problémát- a jövőre vonatkozóan is érdemes ezt megnyugtatóan rendezni.

2014. jan. 14. 09:35
 10/19 anonim ***** válasza:

...előző (hosszabb) válaszoló vagyok.

Természetesen KÖTELESEK bizonylatot adni neked minden egyes befizetésedről (ez lehet nyugta, számla stb.)

Ha fontosnak tartod, akkor érdemes a számviteli törvényre hivatkozni, ezalól az önkormányzat intézménye sem kivétel.

Engem nyugtalanítana az, hogy ha valami elszámolásbeli vita van pl. betegség, nyaralás vagy hiányzás után, akkor mégis mi alapján tudom az állításomat alátámasztani.

Kutya kötelességük betartani a törvényeket és sajnálatos, hogy sok helyen nem teszik- erre is érdemes lenne esetleg a gazdaságis vagy az intézményvezető vagy ha ők nem vevők erre a problémára, akkor a jegyző figyelmét felhívni.

Szerintem ez nem kötekedés- nagyon nem szeretem a számla nélküli elszámolásokat.

2014. jan. 14. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!