Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikor kell az orvosi igazolás...

Mikor kell az orvosi igazolás ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Kislányommal csütörtökön kell visszamenjünk az orvoshoz, akkor kapjuk meg egészséges igazolást. Pénteken már nem viszem oviba, mert elutazunk. Jövő héten meg őszi szünet lesz az óvodában. Ebben az esetben elég lesz nekik a csütörtöki igazolás, vagy szünet után frisset kell kérjünk?
2013. okt. 21. 11:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Kérd arra a napra az egészséges igazolást, amikor először megy a gyerek.
2013. okt. 21. 12:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam, köszi.
2013. okt. 21. 13:17
 3/6 anonim ***** válasza:

az a legegyszerűbb,amit az első írt.

de a mi ovinkban úgy is működne, hogy azt az egy napot +az őszi szünetet családilag igazolom, ilyenkor be kell írni a hiányzós füzetbe és a miérthez meg hogy "családi ok". Viszont még csak 5 éves a lányom, úgy tudom, iskolaelőkészítő-korúaknál ez már másképp van szabályozva, ott van valami minimális mennyiségű nap megadva, hogy mennyit igazolhat a szülő.

2013. okt. 21. 15:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem annak a dátumnak kell az igazoláson szerepelnie, amikor a gyermek hiányzott! Ellenkezőleg! Az a dátum legyen rajta, amelyik nap EGÉSZSÉGESEN megy az óvodába! Tehát ha Ön 2013. 10. 28-án fogja vinni a gyermekét oviba, akkor még aznap reggel lemennek az orvoshoz, és az orvos IGAZOLJA, hogy a gyermek MÁR egészséges, és közösségbe mehet. Valamint az igazoláson szerepel, hogy ettől eddig az alábbi betegség miatt hiányzott.
2013. okt. 21. 16:13
 5/6 anonim ***** válasza:

"Tehát ha Ön 2013. 10. 28-án fogja vinni a gyermekét oviba, akkor még aznap reggel lemennek az orvoshoz, és az orvos IGAZOLJA, hogy a gyermek MÁR egészséges, és közösségbe mehet."

Már bocs, de ez egy marhaság, és sokszor kivitelezhetetlen. Pl, ha az orvos nem reggel rendel, nem maradhat otthon a gyerek még 2-3 napot, ha amúgy egészséges, és a szülőnek dolgozni kell. Másik orvos meg nem ad igazolást.

Ha még reggel kéne orvoshoz menni, mikor kivételesen reggel rendel, akkor se a gyerek nem ér be az oviba időben, se én a munkahelyemre, és megint buktunk egy napot.

Ezt csak olyan ember mondhatja, aki nincs tisztában a jelenlegi körzeti orvosi rendszerrel, óvodai szabályokkal, és a munkahelyi viszonyokkal. Vagy kivételesen szerencsés, és az orvos mindig soron kívül a rendelkezésére áll.

A mi körzetink jó, ha a 8 órás rendelést 9 körül elkezdi. HA csak 1 valaki van előttünk, már fél 10, mire végzünk, 10 mire beérünk az oviba, 11 mire beérek a munkahelyemre. Ezeket sehol nem tolerálják. Életképtelen elképzelés...

2013. okt. 22. 12:39
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát biztos nem megyek el az egy hetes szünet után hétfőn reggel, hogy kapjak orvosi igazolást. Ezzel az erővel a szombat és a vasárnap is számítana, vagyis ha vki pénteken egészséges, akkor pénteken ad ki igazolást az orvos amivel hétfőn mehet és nem hétfőn reggel.

Egyébként bementem az oviba és megkérdeztem, elég nekik ha csütörtökön kiadnak egy orvosi igazolást aznapi dátummal, azzal mehet majd egy héttel később, nem probléma. A pénteket meg igazolom én.

2013. okt. 22. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!