Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jár valami pénz ha az óvodába...

Jár valami pénz ha az óvodába nem vették föl és itthon kell maradnom?

Figyelt kérdés
Januárban lesz 3éves a kisfiam,de az óvodába nem veszik föl csak szeptembertől mert túljelentkezés van máshova meg nem engedik beíratni mivel nem ott lakom!Ezért nem tudok dolgozni sem menni mert nem tudom kire hagyni!Jár valamien pénz ienkor vagy családi pótlékból tartsuk el persze a párom fizetésén kívül.Szociálist nem kaphatok azt mondták...

2013. okt. 18. 13:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
csp-n kívül nem jár más
2013. okt. 18. 13:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

semmi nem jár, csak a csp

be kéne oda jelentkezni és akkor már be lehet adni a jelentkezést a környező ovikba is

nálunk sem vették fel, önkormányzati engedéllyel járhatott 5 hónapot bölcsibe, hiába múlt el 3 éves

aztán most szeptembertől mehetett végre oviba

2013. okt. 18. 13:56
 3/11 anonim ***** válasza:
58%

akkor most nem kötelező 2014-től????

Sajnos nem jár semmi. Max. ha jól keresel, akkor bébiszitter, mama vigyázhat rá.

Döbbenet, hogy az ember hogy ki van szolgáltatva, ha gyereket szül és nő...a férfiakat sosem éri hátrány

4/11 anonim ***** válasza:
Nem jár semmi.
 5/11 anonim ***** válasza:
Bölcsibe nem tudod adni?
2013. okt. 18. 14:08
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem jár semmi, de részben a vérmérsékleteden múlik, hogy felveszik-e. Ha én lennék ebben a helyzetben, akkor minden követ megmozgatnék, addig járnék a jegyző és a polgármester nyakára, amíg nem találnak 1 db helyet valamelyik óvodában a gyerekemnek. Nem érdekel, hogy hogy csinálják, dolgoznom kell, hogy el tudjam tartani a gyerekemet, kerítsenek egy helyet.

Lehet, hogy nem túl szimpatikus viselkedés, de ha arról van szó, hogy tudok-e enni adni a gyerekemnek, akkor igenis ilyen vagyok.

(Amúgy nekem, amikor valahol abba ütközöm, hogy hát ezt nem lehet, nem tudjuk, stb., mindig az jut eszembe, hogy felmentünk a Holdra. Ne vicceljenek, hogy egy nyamvadt helyet nem tudnak keríteni.)

Az megint más kérdés, hogy ha januártól szeretnéd járatni, akkor úgy tudom, már idén májusban, a beiratkozáskor be kellett volna jelented a fiadat, nem tudom, hogy ez megtörtént-e.

A 3 éves kortól kötelező ovi pedig elvileg lesz, de az óvodai év kezdete számít, nem a naptári év, tehát 2014 szeptember a kötelező ovi kezdete.

2013. okt. 18. 14:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha ki tudjátok gazdálkodni, akkor magánovi... Nálunk sem lehet bejutni az oviba, az én fiam áprilisban múlt 3, nem vették fel, mivel gyeden vagyok a kicsivel, és még számtalan ilyen van a környéken. Nálunk az önkormányzat támogatja a magánovit, így 40 ezerre jön ki egy hónapban. Ki kell számolni, hogy mi éri meg jobban: ha elmész dolgozni, de ennyi elmegy ovira, vagy ha pár hónapig semmi pénzt nem adsz hozzá a családi kasszához. Idióta egy helyzet, tudom.
2013. okt. 18. 14:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem jár ,de ha januártol akartad ovis legyen akor tavaszal miért nem iratad be ?
2013. okt. 18. 17:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Semmi se jár sajna. Ilyenkor jön a nagymama, bébiszitter, szomszéd. Esetleg magánovi, csana.

Nálunk ugyanaz a helyzet, mint 7-nél. Kicsivel gyeden vagyok, már telefonon megmondták a jelentkezés előtt, hogy nem fogják felvenni a 4 évest. Most magánoviba jár. Nálunk is lehet önkoris támogatást kérni, most fogjuk csak megigényelni. (De olyan részletes kimutatásokat kérnek hogy csak lestem.)

2013. okt. 18. 20:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Bölcsibe kellett volna iratnod.
2013. okt. 19. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!