Ovis gyereked hogy köszön az óvónőknek?
Sziasziasziaszia!
Gyors egymásutánban, így, négyszer. :) (De ő még csak 3. hete óvodás.)
mikor bekísérem én köszönök, hogy jó reggelt, sziasztok és mondja utánam.
aztán persze mikor mondja az óvónéni, hogy szia, vissza sziáz neki :)
délután viszont látásra, ahogy én is :D
de egyébként mi nem használjuk a csókolomot, én azt tanítottam neki, hogy felnőtteknek jó napot/reggel/estét köszönjön, ne csókolgasson már idegeneket ;D
Mindhárom gyerekem azt szokta meg, hogy ismerős felnőttnek "csókolom"-mal, idegennek "jó napot kívánok"-kal köszön.
Ez mondjuk egy kétéves szájából furcsán hangozhat, de most, hogy lányaim már kamaszok, kikerültük azt a problémát, hogy hogyan köszönjön. A rendszer megmaradt, és működik.
Amúgy fiamnál a középső csoportban az óvónők kérték, hogy lehetőleg álljanak le a gyerekek a "sziá"-ról.
Nálunk a kivánt köszönési forma: Kezét csókolom óvónéni, szervusztok kispajtások!
Én inkább a Jó reggelt óvónéni....kezdetűt használnám, illetve használtatom a lányommal.
Kislány létére nem hiszem, hogy a későbbiekben sokat használná ezt a köszönési formát.
De ahogy olvastam a kommenteket, mindenütt más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!