Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van, akinek a gyereke nem...

Van, akinek a gyereke nem ebédel az oviban? Ki se fizette?

Figyelt kérdés
2013. szept. 13. 16:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nálunk a szülőin elmondták, hogy ilyen nincs. Csak táplálékallergiáról szóló szakorvosi igazolással lehet "felmentést" kapni az étkezések alól.

Amúgy az oviban nem csak az ebédet kell fizetni, hanem napi térítési díj van, ami 3 étkezést takar (tízórai, ebéd, uzsonna).

Az egy dolog, hogy valaki megteheti, hogy ebéd előtt, 3/4 12-kor elhozza a gyerekét az oviból, na de a reggelivel 9-re végeznek, így csak akkor viszi be????

A suliban már van olyan, hogy lehet kérni 1, 2 v. 3 étkezést is és kérhetsz akár csak ebédet, reggelit vagy csak uzsonnát is vagy persze egyiket sem :)

2013. szept. 14. 07:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Nálunk a különböző kombinációk vannak (a reggeli kötelező):

- csak reggeli (ami azt jelenti, hogy délbe hazaviszed a kicsit)

- reggeli + ebéd

- reggeli + ebéd + uzsonna

Elég rugalmas az ovivezető és mindent meg lehet vele beszélni. Természetesen, ha beteg, akkor azokra a napokra nem kell fizetni.

2013. szept. 14. 12:46
 13/17 anonim ***** válasza:
Nálunk több olyan gyerkőc van, akit hazavisznek ebéd előtt. Így csak a tízórait fizeti, vagy ha hoz neki, azt sem kell fizetni. Általában ilyen okokból viszik el. Vagy otthon van anyuka, mert munkanélküli, vagy otthon van a kistesóval és úgy is főz. Akkor minek fizessen pluszba majd 8000-et a néha szinte ehetetlen ebédre. Vagy van olyan aki, akit a mama visz el, mert együtt laknak, és ő főz otthon.
2013. szept. 14. 20:55
 14/17 anonim ***** válasza:
persze,az én fiam több mint egy hónapig egy falatott nem evett az oviban,se reggeli se ebéd se uzsi.mindig ki ki kellett fizetnem.aztán szépen lassan elkezdett enni ő is.bár több mint egy éve jár,de még mindig sokat nem eszik meg.
2013. szept. 15. 11:04
 15/17 anonim ***** válasza:

Nálunk azt mondták, hogy amelyik gyereknek nincs befizetett étkezése, az nem mehet oviba.

Az a biztos, ha az óvodával egyeztetsz, hogy náluk lehet-e kajabefizetés nélkül a gyerek, mert úgy tűnik, ez óvodafüggő.

Egyébként a kötelező óvodai foglakozások délelőtt vannak, tehát olyankor bent kell majd lennie a gyereknek. Nálunk nyitott az ovi, ami azt jelenti, hogy rugalmas a bevitel és elhozatal időpontja, a reggeli folyamatosan van kb. fél nyolc és fél kilenc között, de nagycsoportban már volt, hogy szóltak, hogy bizonyos napokon be kell érni nyolcig, mert olyankor volt pl. logopédia foglalkozás.

2013. szept. 15. 18:18
 16/17 anonim válasza:

"Vajdaság"

Igaz,hogy én már régen jártam óvodába,88'as kiadású vagyok,és 4évesen már elkezdtem járni oviba.Tehát 92' valamelyik hónapjában.Úgy az óvodában,úgy az általános iskolában rüheltem az étkeztetést(még gyerek koromban is).Egy darab száraz kenyér,vékonyan megkenve valamivel,esetleg egy fél szelet szalámi,a pékektől kimaradt előző napi péksütemény,stb.Minőségtelen,állati takarmánynak sem engedelyézném élelmiszert akarnak etetni a gyerekekkel áron felül.Lássuk be,egy ilyen menza jellegű étkeztetésnél,ha kifizettetnek egy rendes összeget,akkor az minőséges friss ételt foglaljon magában,ne pedig az jelentse a profitot,hogy rendes árában hulladékot etetnek meg más gyerekeivel.Nekem a szüleim kifizették,mert módjukban volt.Ennek ellenére én sosem ettem meg,holott válogatós nem vagyok,hacsak azt nem lehet válogatásnak nevezni,hogy nem eszem meg a 2 napos kiflit.Általános iskolában még elejében volt fizetve,később,mivel kiderült,hogy nem fogyasztom el,már nem fizették,inkább készítettek valamit,vagy kaptam uzsonnapénzt,ami olcsóbb volt,változatosabb,és friss.

Képzeljük el azoknak az embereknek a sorsát,akik egy fizetésből élnek,200-300euróbol nevelnek 3 kisebb gyereket.1 ovodás,2 iskolás.és 60-80 eurót havonta uzsonnáztatásra félre lehet ebből az összegből tenni?esetleg még valami szervezett kirándulás(itt is meg kell jegyeznem,hogy nagyon sok pénzt kilopnak a szülők zsebéből)

2013. szept. 19. 10:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Utolsó azért az nem ma volt,azóta szerencsére elég sokat változott a világ. Akinek meg napi 500 Ft kaja pénz sok az nem ebben a világban él.
2013. szept. 19. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!