Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tegyek, ha annyira ordit...

Mit tegyek, ha annyira ordit és nem lehet felöltöztetni a gyereket oviba menés miatt?

Figyelt kérdés
2013. szept. 13. 09:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
5%
Neveld meg. Nevetséges, hogy egy 3-5 eves gyereket nem tudsz fel öltöztetni,
2013. szept. 13. 09:14
 2/13 anonim ***** válasza:

Hmm... hogy vezeted ezt be reggel? Választhat ruhákat (min. kettőből?), beszélgetsz vele közben, stb.?

Ismerek anyukát, aki pizsiben is elvitte, így a gyerek rájött, hogy tök mindegy, mit csinál, menni kell, eléggé meglepődött, de így járt. Ennyire nem lennék drasztikus elsőre, igyekeznék vidáman, beszélgetve készülődni, rengeteg választási lehetőséget adni neki közben, szóval tartani és lekötni a figyelmét minden félével, miközben készülődünk. Meséld el, pontosan hogy is telnek a reggelek, hátha jobban tudunk segíteni!

2013. szept. 13. 09:15
 3/13 anonim ***** válasza:

A fiamnak is vannak rossz napjai, amikor pl. nem szeret felöltözni, de engem ez sosem hat meg, fogom és felöltöztetem. Ha sír, akkor sír, ha feszeleg, akkor feszeleg. De így tudja, hogy tök mindegy, hogy hisztizik vagy sem, fel lesz öltöztetve. Nem is szokta sűrűn eljátszani, max. ha tényleg rossz napja van, fáradt, nyűgös vagy ha beteg és ezt a dolgot pont orvoshoz menés előtt játssza el.

Szóval a tanácsom, hogy akkor ordítva öltözzetek. Előbb-utóbb leszokik róla.

2013. szept. 13. 09:20
 4/13 A kérdező kommentje:
Irdatlan nagy orditást,hisztit ellenállást csinált,hogy nem akar menni,lefeküdt és csak orditott és ellenállt,már birkózás lett a vége. Igy nem lehet elindulni és az utcán is ezt csinálta volna. Eddig nem volt ilyen gond,de nem akar oviban enni és gondolom eröltetik ezért nem akar menni! Hiába mondom,hogy ha nem akarod megenni nem kell és kész ezért ne sirjon,de nem megy...
2013. szept. 13. 09:29
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!Lányom bölcsibe menéskor csinálta ezt. (Ma se akart öltözni de megoldottuk..) Nálunk ez a videó jött be: http://www.youtube.com/watch?v=PzD_2V_a0rk itthon van wifi és az okostelón megnézi miközben öltözik.

Keljetek fel korábban(mi negyed 9re szoktunk menni,5 perc az ovi) s 7kor keltem.) Szépen van idő rá,le kell kenyerezni hogy valami jó dolog lesz. Nem lehet hogy keveset alszik?

2013. szept. 13. 09:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Ja és ha birkózás a vége? Csikizd meg. Mindegy hogy de ki kell zökkenteni a hisztiből. Ma ő se akart elindulni. Hát a végén azt mondtam hogy akkor én megyek(kicsi Meitaiban rajtam) ha jön jön,ha nem nem.) Nem akarta felvenni a pulcsit és dominozni akart). Végülis jött ő is ki és hivta szépen a liftet, s fel is vette a pulcsit.:) utolsó
2013. szept. 13. 09:44
 7/13 anonim ***** válasza:
Akkor itt nem az öltözéssel van a gond, hanem az ovival, vagy az óvónénivel. Nem tudsz vele beszélni, hogyha átmenetileg is, de ne erőltesse az evést? Annak sosincs jó vége, minél inkább erőlteti, a gyerek annál jobban fog tiltakozni. Így is nehéz menet lesz ezek után újra megszerettetni vele az ovit.
2013. szept. 13. 09:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen,az evés miatt nem akar menni! Mondjam meg az óvónőknek,hogy hagyják,ne szóljanak rá,ha nem eszik? Nem fogják úgy venni,hogy beleszólok a "nevelésükbe"?
2013. szept. 13. 10:34
 9/13 anonim ***** válasza:

a lányom most szokott be 2 hete, és az első héten végig ezt csinálta..végül sírva, erőszakkal öltöztettem fel, pedig ő jól érzi ott magát.

Én a helyedben elmondanám ezt az óvónőnek, hogy ez a szitu, és mi legyen? Szépen finoman, hogy kedves "Icuka néni", kicsit hagynák egy pár napig, hogy ne egyen?vagy mindegy, csak tudjon róla, hogy a gyerek ilyen hatás alatt van, mert ez így nagyon gáz..

2013. szept. 15. 23:17
 10/13 A kérdező kommentje:
Olyan szinten önkivületi állapotban ordit és ellenáll és rugdos,hogy ketten nem tudjuk felöltöztetni,egyikünk lefogja a másik adná rá a ruhát,de kirúgja a lábát,ömlik róla a viz,mint akit ölni visznek,ez igy nem mehet ...Első 3 nap vidáman ment oviba. Most meg ez van. Nagyon el vagyok keseredve.
2013. szept. 16. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!