Most az mitől függ hogy az egyik gyerek már 2,5évesen mehet oviba a másik meg csak 3évesen?
Itt is sokat olvasom hogy valakinek a gyerekét már 2,5évesen felvették az oviba,vagy éppen azt mondták vigye bölcsibe. Én 2hete írattam be a lányomat,de azt mondták csak akkor mehet ha betöltötte a 3-at(márciusban).
Most akkor mi van? Nem 3év az alsó korhatár? Vagy ez óvodánként változó?
óvodától...
ahol így se tudják felvenni a 3 éveseket ott nyilvánvaló, hogy a 2,5 éveseket főleg.
ez szerintem leginkább pestre és a nagyvárosokra igaz.
van úgynevezett minicsoport ahova 2,5 éves kortól lehet vinni a piciket, a vidéki, kisebb ovik meg ezzel élnek mert pénzből működnek, így oda lehet menni ennyi idősen is ha már szobatiszta
2 és fél éves kortól lehet jelentkezni, természetesen, ha szobatiszta. Ha van hely, fölveszik.
Nekem most épp ez a dilemmám, kb. annyi idős korában szeretnék visszamenni dolgozni, de nem tudom, hogy a bölcsibe, vagy az oviba jelentkezzek, mert nem tudom, hogy fogunk állni akkor a szobatisztasággal. Szívem szerint egyből az oviba vinném, hogy egy helyet szokjon meg.
Kislányom 2,5 éves, mindkét helyre jelentkeztem, oviba és bölcsibe is. Oviba csak márciustól mehetett volna ha felvették volna, de akkora a túljelentkezés, hogy eltanácsolták. Szerencsére bölcsibe felvették, így ezt az évet kihúzzuk, de nem biztos, hogy jövőre felveszik az oviba.
A szomszédunknál 3 kisgyerek van, a nagy ovis, de a középsőt már második éve nem veszik fel. Ő elmúlt 4 éves, és még mindig nincs helye:( A legkisebb annyi mint az én lányom, őt sem vették fel sehova.
Mifelénk katasztófális a helyzet e téren.
Elsősorban óvodafüggő, hogy van e hely.
Nekünk az oviban az első szülőin elmondták, hogy az új törvény szerint felvehető az a 2,5 éves gyerek, aki a felvétel idejétől számított fél éven belül betölti a 3. évét (ez így áll kb. a törvényben, felolvasta a teljes ide vonatkozó törvényrészt a vezető).
Feltétel még a szobatisztaság, de csak kezdéskor, tehát ha beiratkozáskor még nem az, az nem gond, csak őszre, vagyis kezdésre legyen szobatiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!