Hogyan tudnék jót tenni ebben a hekyzetben?
Sziasztok!
En csak egy elkeseredett anyuka vagyok.
Kerdezni szeretnek tőletek.
3 hete jar a kisfiam oviba elotte 1 utcaval lejjebb lévő bölcsibe jart 10 hónapot. Ott semmi ilyen gondunk nem volt.
Ugy erzem hogy nagyon nem kedvelnek minket. Es nem talalom ra az okot.
Eloszor is 3 het alatt taskank, nadragunk is eltűnt már. Nem igazan törődött se a 2 óvónő se a dajka hölgy hogy elokeritsek.
Ami a nagyobb gondom, bajom:
Ha megyek a fiamert delutanonkent érdeklődöm mibt mas anyuka, apuka is hogy minden rendben volt? Hogy telt a napotok? Es leraznak minden egyes nap a 3 het alatt hogy igen minden rendben volt, ha nem csak ennyit mondanak akkor pedig hogy még mindig nem ertjuk mit beszel (a fiam inkabb babanyelven mondja még, itthon mi ertjuk sőt 2 szavas mondatokat is mond mar) jarunk logopedushoz de ovodan belül is fogjak vinni fejlesztesre. Meg csak a rosszat mondjak róla, jó sose hagyja el a szajukat. (bepsilit picit, sirdogalt délelőtt, vagy hogy alig alust) ha emlitenek is valamit az csak rossz vagy negativ hangvételű.
Semmit nem tudok mi tortenik odabent a fiammal. Csak hogy mibden rendben volt vagy valami kivetni valo.
Ez leginkabb azert esik rosszul mert amig ma is (ma telt be a poharam igazan) feloltoztetem a fiam, lemegyünk pisilni stb a csoportszoba elott tartozkodunk, jönnek ujabb érkező anyukak, apukak, nagymosollya varjak őket az óvónők es kérés nélkül (!!!) meselnek nekik (Aronka ma mekkorat aludt, Bogika 3 nutellas kenyeret is evett, Tibike mennyire imadja a kinti csuszdat). Es amig apuka, anyuka öltöztetni a gyermeket velunk szembe leulnek harmasba es beszélgetnek tovabb ki milyen vacsit főz, holnap mit fogbak jatszani stb. Rank se neznek. Es ez bizony mar a kisfiamnak is kezd rosszul esni. Ma ia odalepett az ovonohoz amig a masik anyukahoz beszelt mert tegnap uj Pepas cipőt kapott, 3x mutigatta neki a fiam, szemkontaktust se vette fel.... Szerintem mar a masik anyuka is furcsalta hogy ez mi?? Nezett ram is anfiamra is mosolygott, óvónő eszre se vett minket.
Fogalmam nincs miert ilyenek velünk.
Valaki segitene hogy allhatnek ehhez okosan de a fiamat nezve a kialakult helyzethez ?! Nagyon bant. Szólni nem igazan merek ertr mert a fiamon csattana. Akkor mi a helyes út?
Segitsetek kérlek. Köszönöm
Szerintem az a baj, hogy a te gyereked kicsit "problémás" és nem szeretik a problémás gyerekeket. Vagy lehet nem így kéne fogalmazni, hogy problémás, hanem nehezebb, akivel foglalkozni kell.
Az, hogy nem beszél érthetően, kicsit bepisil, sír egy bölcsiben megszokott, mindennapos dolog, de egy óvodában már a "probléma" kategória, hiszen a többségnek már nincs ilyen gondja, és erre még rátett egy lapáttal, hogy nincs meg ez a cucca, az a cucca, anyuka számonkéri, anyuka is "problémás".
Végig se olvastam de menekitsd a picit.
Nekünk a bölcsi volt ez ,az ovi sokkal jobb.
A miénk is jóval 3 fölött kezdett beszélni de robbanásszerűen megtanult.
Szóval siess vele el, toxikus környezet neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!