Így fel fogják venni a kislányom másik oviba?
Az óvónéni elküldött minket autizmus gyanújával vizsgálatokra,amit végig is jártunk. Végül csak BTMN státusz lett a vége,ami nagyon enyhe egyébként is.
Olyanokat írt bele az óvónő,hogy kiegyensúlyozatlan és nehezen illeszkedik be amik közül egyiket sem látom igaznak...illetve azt,hogy egy időben szeretett felvenni ovis jelmezeket amit már rég elhagyott..
Szép környezetben élünk, erősen támogatom lelkileg a kislányom,rengeteget foglalkozok vele,imádjuk és oviban is rengeteg barátja van,nincs olyan akivel ne lenne jóban...
Viszont ezek ott vannak a papíron és mivel ovit fogunk váltani aggódom,hogy befolyásolni fogja az új óvodát,de egyszerűen nem bírjuk már. Megkaptuk a státuszt,szeptembertől kapta volna a fejlesztést is bent, azt mondták,hogy már nem kell új vizsgálat de az óvónő folyamatosan újabakkra küld minket teljesen feleslegesen..nem tudjuk mit akar elérni,de nagyon sok amit csinál,már mindenki szerint aki körülöttünk van és tud a dologról.
Kéne aggódnom emiatt,hogy az új ovi elutasít?
Aki járt hasonlóan,esetleg tudna tanácsot adni,hogy hogy működik ez?
Mi sem értettük...főleg azt nem,hogy miért írt ilyet is bele.
Amikor mentünk a vizsgálatra mindenki pillázott az indokokon.
Nyilván volt oka,hogy mentünk, vannak dolgok amik nehezebbek neki,vannak másabb viselkedésjegyei,de teljesen normálisan funkcionál a gyerek...
Nem kiegyensúlyozatlan és nem is nehezen beilleszkedő..de ez van a papíron...
Remélem,hogy beiratkozásnál látni fogja az igazgatónő,hogy mennyire közvetlen és okos,mert ha ezzel elvágták a kis életét akkor nem tudom mit tegyek.. :(
Biztos túlaggódom,de muszáj a papírt is megmutatnom,mert kell fejlesztés és azt az ovi adja..
Kedves Kérdező!
Ha a gyereked kapott egy BTMN-t,akkor problémái vannak.Akkor is ha te ezzel nem akarsz szembesülni.
A kis élete akkor lesz elvágva, ha te mint szülő,nem veszed tudomásul,hogy igen a te gyerekednek vannak NEHÉZSÉGEI,annak ellenére,hogy te tökéletesnek látod.És nem kezded el mindenféle módon fejleszteni.Csak most halkan megjegyzem, hogy a heti 1 max 2 ovis utazópedagógusos fejlesztés az kb semmit sem ér,erre ne alapozd a gyereked jövőjét.
Remélem elolvasod újra,amit írtam.
"Nyilván volt oka,hogy mentünk, vannak dolgok amik nehezebbek neki,vannak másabb viselkedésjegyei,de teljesen normálisan funkcionál a gyerek..."
Tisztában vagyok vele,hogy milyen fejlesztések kellenek neki és mindent meg is fog kapni amire szüksége van.. most kaptuk meg a státuszt...
Itt nem erről van szó, hogy hol fejlesszem hanem ,hogy felveszik e így egy másik oviba.
A jelenlegi ovi sima ovi. Az oldalon azt írják, hogy nem fogad sajátos nevelésű gyermeket,de ugye mi ott kezdtük el,akkor még csak gyanú volt,hogy szükség lesz egy kis segítségre.
A jelenlegi is állami óvoda, nem találok az oldalukon ilyesmi kijelentést,de majd kiderül amikor megyünk az igazgatónőhöz.
Csak szerettem volna tájékozódni,hogy esetleg más bekerült-e hasonló státusszal, enyhe "gondokkal" állami oviba.
Köszönöm szépen! Annyira megnyugtattál most,erre a válaszra vártam. :)
Nagyon örülök,hogy nektek is sikerült és, hogy nekünk sem kell aggódni emiatt.
Csak volt szó az autizmusnál mikor felmerült,hogy akkor ott nehezebb lenne a sulikeresés,mert nem vennék fel bárhova és amiatt volt bennem egy kétely ezzel kapcsolatban is.
De akkor ez megnyugtató. Ő abszolút nem súlyos viselkedésű kislány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!