Kislányom októberben kezdi az ovit(utazunk el,és 1hétre nem akartam,hogy kezdjen). Decemberben lessz 3 éves.Na már most úgy néz ki elakarják vinni a lakást (már nagyon régtől hirdetjük),falura szeretnénk menni.az nem opció,hogy napi szinten 40km utazzunk az oviba.Így átveszi az ottani ovi vagy halasztanunk kell 1évet? természetesen ha valóban elmegyünk akkor oviba is elmegyek,de gondoltam hátha valaki volt így ☺️
jún. 13. 13:45
1/10 anonim válasza:
ha a lakcímetek oda fog szólni, kötelesek átvenni.
jún. 13. 13:47
2/10 anonim válasza:
Hat mivel torvenyileg nem ovodakoteles, csak 2025-tol, hiszen decemberi, ezert nem biztos, hogy atveszik.
Mar most kene veluk beszelni szerintem.
jún. 13. 13:53
3/10 anonim válasza:
Ha decemberben lesz 3 éves, csak jövő ősztől óvodaköteles. A lakcím szerinti körzetes ovi mondhatja azt, hogy majd csak szeptember 1-től viheted. Az, hogy a mostani ovi fogadná már óvodakötelessége előtt, az nem jelent semmit a másik ovira nézve. Erről minden intézmény saját hatáskörben dönt a kapacitásától függően.
De leginkább a célovit kellene megkérdezni.
jún. 13. 13:53
4/10 anonim válasza:
Nem oviköteles még, így rajtuk múlik. Körzetes ovinak azt kötelező felvennie aki óvodaköteles korú (szeptember 1 előtt betölti a hármat) és a körzethez tartozik. Minden más esetben az óvodavezető döntése. Nálunk pl nem vesznek fel senkit, akit nem muszáj, mert annyi az ovit kezdő gyerek.
jún. 13. 14:04
5/10 anonim válasza:
Általában vidéken kevesebb a gyerek, legalábbis felénk szinte vadásszák őket, hogy legyen elég az óvodába. Persze az a biztos, ha megkérdezed tőlük, de szerintem nem lesz gond.
jún. 13. 14:44
6/10 A kérdező kommentje:
Én bölcsibe szerettem volna iratni,mikor bementem a bölcsi vezetője közölte,hogy a kislányom majd 3éves lessz és azért Ő oda már nagy így neki jobb lenne az oviba.Természetesen ha tényleg elviszik a lakást,rögtön felkeresem a kiszemelt faluban az ovit és utánna érdeklődöm,álmomban sem gondoltam volna,hogy ennyi idő után eltudjuk adni a lakást 🥴
jún. 13. 14:56
7/10 anonim válasza:
De meg most keresd fel, mert ha most szamitanak ratok, akkor lehet megse megy valaki oviba szeptembertol es van esely ra, hogy talan felveszik.
Most ha koltozeskor szolsz, hogy szia, 1 het mulva menne a gyerek, fixen elutasitanak.
Plusz ugye lehet mar most is megmondjak, hogy nem tudjak felvenni es akkor ennyi, mas opciot kell keresni.
jún. 13. 15:10
8/10 anonim válasza:
Ne gondold,pont a videk a gyujto. A csok ota rengeteg a gyerek. Mi 2 eve koltoztunk kk es 28 gyerek van a kiscsoportban,ebbol 20 kisfiu. Katasztrofa. A mi falunknak kb 13 telepules a korzete,azokat mind koteles fogadni a max.letszamig. nagyon sok. Folyamatosan jarvanyok vannak. Jelenleg is. Fulgyull.lazas natha. Eleg par beteg es letarol mindenkit.
jún. 13. 15:14
9/10 anonim válasza:
4-es vagyok. Amit írtam falusi ovi, ez az egy darab ovi van, a legközelebbi a szomszéd városban. A pontos számot nem tudom (csak azt, hogy telt létszám, aki nem töltötte be, akár csak napon múlott, azt nem tudták felvenni, nincs hova), de a most ballagókat igen. 32-en ballagtak, itt ilyen számok vannak mostanában. A fiamék 16-an voltak anno (5.osztályos), a lányomék 26 (most elsős). A következő első osztály 30fős lesz (2 gyereket máshova visznek).
jún. 13. 15:54
10/10 anonim válasza:
Nyilván település függő. A szomszéd falu (3km) és a távolabbi (10km) szinte versengenek a gyerekekért, ezek baranyai kis falvak, elhiszem, hogy máshol más a helyzet. Az a biztos, ha már előre tájékozódik a kérdező a kiszemelt oviban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!