Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek is baj, ha nem...

Szerintetek is baj, ha nem alszik ott az oviban?

Figyelt kérdés

Jövő héten kezdjük az ovit. A lányom igazi kis belevaló, szereti a gyerekeket, sokszor voltunk már az oviban és szerette, így a beszokással reményeim szerint nem lesz gond. Családi vállalkozásban dolgozik az egész családom, szállítmányozással foglalkozunk. Ezalatt a 3 év alatt is főként itthonról dolgoztam és tökéletesen ment. A terv szerint most már nem itthonról hanem a régi irodámból fogok dolgozni, viszont amennyi munka van egy nap azt a délelőtt nagy részében meg tudom oldani. Ezért úgy gondoltam, hogy ebéd után (1ig lehet menni érte) elhozom. Már kb 1 éve nem alszik délután és ha el is aludt csak nagy nehezen. Viszont az éjszakát mindig végig alussza és időben fekszik és kel. Mondta is, hogy nem szeretne ott aludni. Úgy gondoltam ez tökéletes megoldás lesz, hisz én is tudok dolgozni és ő is van gyerekekkel, de a családból(párom része) egyre többet mondják, hogy minek viszem haza, legyen ott egész nap stb stb... szerintetek ezzel ártok neki? Ha ott is aludna akkor is szerintem alvás után mennék érte. Eddig azt gondoltam ez jó ötlet, de zavar a párom családjának a viselkedése, mintha rossz anyának állítanak be, mert nem hagyom ott....

Szerintetek?

2023. aug. 29. 19:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly fiam is így volt. Délbe, ebéd után járt haza. 2 éves kora óta ő sem alszik nappal.

Én imádtam, ő is.

Szeptembertől viszont megszűnik a jóvilág, 4ig dolgozom. Senki nem így tervezte. Így ottalvas lesz. Megszokta az ebéd utánt, ha csak megemlítjük, hogy délutánig lesz, sírógörcsöt kap. Aztán meg én is.

Szoval ennyi hátulütőjét tudok felhozni.

2023. aug. 29. 20:19
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

Az enyémek sem alszanak ott.

A nagy sosem aludt oviban, csak a középső az is csak tavaly, mert sajnos így jött ki a kisebbnek a napirend és az alvási idő, a nagynak még a tanulószoba.

Most a kicsi is megy a középsővel, de ebéd után hozom őket egyenlőre amíg a kicsi nem stabil alváshoz pelus nélkül.

2023. aug. 29. 20:42
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig hazahoztam ebéd után. Mindkettőnknek így volt a jó. Nem bántam meg. Szerintem annál jobb nincs a számára ha a szüleivel lehet.
2023. aug. 29. 20:46
 14/19 anonim ***** válasza:
92%
Egyáltalán nincs evvel semmi probléma, ha meg tudjátok oldani munka mellett, hogy elhozod. Szerintem sokan lennének így, ha meg tudnák oldani.
2023. aug. 29. 21:34
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elhinni,hogy van ilyen,hogy még ebbe is bele szolnak.Az én lányom sem alszik majd ott.Minek?Egy éves korátol nem alszik délután.
2023. aug. 30. 00:50
 16/19 anonim ***** válasza:

Ezt én is megkaptam egy rokontól, hogy "de igenis áltasd ott!!!!!" - náluk az óvónők erőltetik is, saját indoka meg, hogy így sem halad otthon, de ő akkor sem, ha 0 gyerek van otthon, nem csak az 1 kicsi... De tényleg, minek, ha csak alszik? Itthon is tud a jól megszokott helyén aludni. (Az enyém még alszik legtöbbször, bár már sokszor nem.)

Volt, hogy gyógypedagógus is úgy kérdezett rá, hogyhogy nem alszik ott, olyan hangnemben, hogy még én szabadkoztam, hogy bát otthon vagyok, azért...

Nálunk elsősorban azok maradhatnak akiknek dolgozik mind a 2 szülő. A többiek férőhelytől függően, de csak 1 ember kérte.

Én is dolgozok, itthonról, de a nagyját letudom, míg bent van, a többit alvás alatt, meg éjjel, úgyhogy mondhat bárki bármit, ha nem muszáj, nekem itthon lesz ebéd után, mert szerintem ez tesz neki jobbat.

2023. aug. 30. 08:36
 17/19 anonim ***** válasza:
Nálunk külön ovi van, ahol a gyerekek nem alszanak délután, hanem mindenkit 12-13 körül viszen haza.
2023. aug. 30. 15:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Mint óvónéni mondom, hogy ez nem probléma. A fejlesztést, játékot a délelőtt folyamán éli át a gyermek. Délután nem marad ki semmiből, ami pluszt adna a gyermek fejlődéséhez.
2023. szept. 6. 20:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Folyt: Délután már csak szabad játék van. De otthon is éri veled interakció, otthon is játszik.
2023. szept. 6. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!