Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire volt korrekt ez az...

Mennyire volt korrekt ez az óvónőtől ?

Figyelt kérdés
Az ajtóban álltam ahol ,egy papírt töltöttem ki,mikor fel nézetem láttam jön egy csoport ,próbáltam arrébb állni ,de kisfiam előttem nem mozdultel elég gyorsan és az egyik gyerek már le is verte a táskát a hátamról .A gyerek oda szól az óvónőnek ,hogy a néni megütöt,mire az óvónő meg ütöt ?Es rám szólt ,hogy figyeljek oda jobban.Ez egészben az zavar ,hogy hol volt az óvónő mikor a csoport szinte felöklelt mert nem tudták várni 2mp hogy arrébb lépjek, ha az én gyerekem neki megy valakinek bocsánatot kérek nem hogy rá fogom,hogy megütötte .Ennek ellenére bocsánatot kértem ,és próbáltam elmagyárázni ,de nem érdekelte az ovónőt .
2023. ápr. 24. 19:57
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Kedves 19 es !;Egy pedagógustól ez bunkóság vol!
2023. ápr. 24. 21:18
 22/28 anonim ***** válasza:
59%
Nem volt bunkóság, a munkáját végezte! Még jó, hogy rádszól, ha egy a gondjaira bízott gyerek azt panaszolja, hogy egy felnőtt ráütött. És utána azért nem hallgatott meg, mert szintén a munkáját végezte, a gyerekekre felügyelt, nem rád. Te képtelen vagy nézőpontot váltani, és átlátni a másik ember szemszögét is. A világ nem rólad szól! Ugye, sűrűn keveredsz konfliktusba? Ez a mindenki hülye, csak én vagyok helikopter típus.
2023. ápr. 24. 22:21
 23/28 A kérdező kommentje:
Egy csoportot vezetni kell ! Nem úgy, hogy felökleljék az utunkban allókat és megrágalmazni ,hogy megütötték.Nem tudom ha a gyerekem neked menne utánna sírna ,hogy meg ütötted én pedig neked állnék ,az lenne a véleményed milyen jó anya ?
2023. ápr. 24. 22:27
 24/28 anonim ***** válasza:
82%
A gyerek egy ütést érzékelt, és óvodásként nem tudta felmérni, hogy az nem egy ember kezétől, hanem az általa lelökött táskától származik. Az óvónő meg nyilván hitt neki, mert nem volt ideje leállni nyomozni, és továbblépett. Az óvodakapun kilépve neked is azt kellett volna tenned. Itt nemcsak a gyerekek az óvodások ...
2023. ápr. 24. 23:11
 25/28 anonim ***** válasza:
80%

"felökleljék az utunkban allókat és megrágalmazni ,hogy megütötték"

Azért az kemény, hogy óvodás gyerekekről így fogalmazol. Eleve a rágalmazás egy büntetőjogi kifejezés, amit el se tud követni, aki nem vétőképes, vagyis 14 év alatti. Felöklelni meg egy bika szokott valakit, ami 500-1000 kg, szemben a kis óvodások 15-20 kg-jával.

Ha nem érzed, hol a hiba a gondolkodásodban, akkor az rád nézve nagyon elszomorító.

2023. ápr. 25. 00:08
 26/28 anonim ***** válasza:
85%

Az óvodásnak ez nyelvbotlás is lehetett, nem feltétlen rágalmazásra gondolnék. Az én gyerekem is monddott olyanokat, hogy megütött az asztal, vagy a fal, amíg nem tudta úgy kifejezni magát, hogy "beütöttem a fejem az asztalnál/falba".

Az óvónő szerintem nem tudott odafigyelni. Abban hibázott, hogy 1 fél állítása szerint már "ítéletet is hozott", de belegondolva a helyzetükbe, hogy én 2 kicsi gyerekre úgy tudok figyelni, hogy minden mást kizárok, illetve figyelmetlen vagyok másban, hát ő 20 gyereknél mit mondjon... Megértem, de te is elintézhetted volna annyival, hogy bocsánatkérés helyett annyit mondasz, neked ment, ha figyel, ha nem. A gyereknek is annyit, ő ment neked, nem ütötted meg.

Plusz igen, tanulság, hogy ha ajtóban is van dolgod, csak a fejed dugd be, és állj úgy, hogy minimum 1 ovis ki/beférjen. Nálunk is szokás mindent ajtóban intézni, engem zavar, de az óvónőnek bent van dolga, én meg nem megyek be cipővel, úgyhogy ilyen fejbedugás van, a gyereket meg magam mögé terelem - legalábbis próbálom.

2023. ápr. 25. 08:19
 27/28 A kérdező kommentje:
Nem minden ovi egyforma! Én is szivesen töltöttem volna ki máshol ,de az ajtó mellett egy fogas van, szük a hely,ezért is nem tudtam elég gyorsan arrébb állni .Nem müködik a bedugom a fejem módszer, mindegy nem foglalkozom vele többet !
2023. ápr. 25. 08:50
 28/28 anonim ***** válasza:
81%
Jó, hát bedugom a fejem, kiadja a papírt, és elmegyek a gyerekem fogasához kitölteni. Megértelek, ne támadásnak vedd, csak próbáltam ötletelni...
2023. ápr. 25. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!