Mennyire volt korrekt ez az óvónőtől ?
"felökleljék az utunkban allókat és megrágalmazni ,hogy megütötték"
Azért az kemény, hogy óvodás gyerekekről így fogalmazol. Eleve a rágalmazás egy büntetőjogi kifejezés, amit el se tud követni, aki nem vétőképes, vagyis 14 év alatti. Felöklelni meg egy bika szokott valakit, ami 500-1000 kg, szemben a kis óvodások 15-20 kg-jával.
Ha nem érzed, hol a hiba a gondolkodásodban, akkor az rád nézve nagyon elszomorító.
Az óvodásnak ez nyelvbotlás is lehetett, nem feltétlen rágalmazásra gondolnék. Az én gyerekem is monddott olyanokat, hogy megütött az asztal, vagy a fal, amíg nem tudta úgy kifejezni magát, hogy "beütöttem a fejem az asztalnál/falba".
Az óvónő szerintem nem tudott odafigyelni. Abban hibázott, hogy 1 fél állítása szerint már "ítéletet is hozott", de belegondolva a helyzetükbe, hogy én 2 kicsi gyerekre úgy tudok figyelni, hogy minden mást kizárok, illetve figyelmetlen vagyok másban, hát ő 20 gyereknél mit mondjon... Megértem, de te is elintézhetted volna annyival, hogy bocsánatkérés helyett annyit mondasz, neked ment, ha figyel, ha nem. A gyereknek is annyit, ő ment neked, nem ütötted meg.
Plusz igen, tanulság, hogy ha ajtóban is van dolgod, csak a fejed dugd be, és állj úgy, hogy minimum 1 ovis ki/beférjen. Nálunk is szokás mindent ajtóban intézni, engem zavar, de az óvónőnek bent van dolga, én meg nem megyek be cipővel, úgyhogy ilyen fejbedugás van, a gyereket meg magam mögé terelem - legalábbis próbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!