Miért néznek rám UFO-ként, hogy csak a 2024-es tanévben szeretném a lányomat oviba iratni?
"a védőnő, a sógornőm és az egyik barátnőm is nagyon keményen nekem estek és bírálnak emiatt"
Úgy kiosztanám őket, hogy mukkani se mernének.
Egyrészt nem teszel rosszat a gyerekednek, másrészt semmi közük hozzá.
Sajnos azért, mert a mai világban ez már ufó-ságnak számít, hangsúly a sajnoson..én ugyanebben a cipőben vagyok, kisfiam novemberi, nyáron érkezik a kistesó, így fiam nyer 1 évet még velünk itthon.
Nekem nem mernek beszólni, hisz magam is óvónő vagyok, és biztosan tudom, hogy jobb lesz neki itthon,mint harmincadmagával a bacilustengerben. Szóval bátran állj ki magatokért, senkinek nincs köze hozzá, miért döntöttél így, de hidd el jól döntöttél.
Nem lehet, hogy te látod rosszul, és neki nem elég az a gyerektársaság? Nem most, nem szeptemberben, hanem mondjuk jövő januárban a kislányod valószínűleg kezelhetetlen lesz.
Nincs arra lehetőség, hogy tanév közben menjen oviba?
Nálunk azért sem néznének ufonak, mert a szeptember 1-jei gyerekeket sem tudják bevenni, annyira anincs hely, tehát ha akarnád sem tudnád beiratni:-)
Amúgy gyerekfüggő a dolog. Unokaöcsém ugyanennyi idős, bölcsis, és ha nem dolgozna az anyja, nem adna be, mert hiába szintén szeptemberi, egyáltalán nem társasági, megterhelő neki a bölcsi is, szobatisztasag a kanyarban sincs ráadásul... Ellenben az én lányom menni fog, pedig itt is itt a kistesó, és simán megoldható lenne hogy maradjon itthon, de be van zsongva az ovi gondolatától is, és nagyon odavan azért hogy gyerekek között lehessen, neki kell a gyerektársaság. Én egyébként hiszek abban is, hogy egy nyitott, társasági gyerek tanulni is tud a többitől, aminek szintén örülnék.
Szerintem ez tényleg szülőtől és gyerektől függ.
Én is 4 éves kor után jóval kezdtem az ovit a kistesó miatt, nem érzem hogy hátrányom származott volna belőle.
Próbálj meg nem foglalkozni velük. Úgy jó, ahogy te csinálod.
Nekem a kicsi júliusi, szeptembertől már kötelező neki. A szívem megszakad, hogy vinnem kell. Ha szeptember 1én született volna, nem is vinném, ha a környezetem a feje tetejére áll, akkor sem. Annyira kisbabás még, nem érzem, hogy oviban lenne a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!