Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 3éves kor előtt (4hónappal)...

3éves kor előtt (4hónappal) beveszik az oviba ha előre beiratkozunk és van hely? És nyilván szobatiszta

Figyelt kérdés

2022. nov. 27. 09:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
57%

Szabolcsban lakom,és nem tudom a szexelő 13 éveseknek mi köze van ovis bejelentéshez.

És nem, még a legelmaradottabb zsákfaluban sem főz a dadusnéni krumplit mert nincs mit enni.

Ha a személyzet lopja a kaját,akkor meg jelentsd be.

Bolond....

2022. dec. 2. 12:27
 12/20 anonim ***** válasza:
18%

Bár én tévednék. Tiszroff, Tiszabura, Tiszasüly... Csak 3 olyan település, ahol nem jut minden étkezéskor. 50 felett van. És 100 olyan is, ahol nem jut elég óvodapedagógus.

És bolond az, aki először befűzte a cipődet!

2022. dec. 3. 21:30
 13/20 A kérdező kommentje:

Ne vitatkozzatok.

Mindket oldalnak van kissé nagyobb igaza valószínű csak mas megközelítéssel.

Biztos a 10nek is van igaza hogy a kedves dadusok sajat pénzből potolnak ezt-azt, es ez tenyleg nagyra értékelendő !

Akkor a témához visszatérve elvileg felvehetik van hely nem?

2022. dec. 5. 10:30
 14/20 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

2 és fél éves korától felvehető, ha van férőhely. Az illetékes óvodában kérdezz rá. Szobatisztaság már nem feltétel.

(Ez pedig saját vélemény: nagyon kicsi egy 2 és fél éves gyermek az óvodához, az idegrendszere nagyon fejletlen a legtöbb esetben. Ha nincs lehetőség otthon maradni Vele, én javaslok inkább egy családi napközit, vagy kisebb bölcsődét, ahol kevesebb a gyermek...)

2022. dec. 5. 10:50
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Dajka vagyok. Felvehető 2.5 éves kortól, ha van hely. Nálunk általában megvárják a szülők a 3 éves kort, mert mellettünk van a bölcsi és addig ott vannak. Ha szeretnéd oviba vinni, akkkor időben jelezni kell a vezetőnek, ő rögtön megmondja felveszik-e.
2022. dec. 5. 10:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Betoltott 2,5 ev utan mehet oviba. Szobatidtasag nem kotelezo. DE, nalunk pl vezeto megmondta, hogy ugyan nem kotelezo, de nem mehet nem szobatiszta gyerek, mert nem tudjak megoldani a veszelyes hulladek gyujtest es szallitast (pelenka), es nincs olyan mosdo ami alkalmas lenne a gyerek tisztaba tetelere. Gyerekunk tavasszal a beiratkozaskor hataron volt, abban egyeztunk meg, hogy nov elejeig csuszhat az ovi elkezdese de szobatiszta legyen. Nyaron az lett, nem volt problema a szeptemberi kezdessel. November kozepen szuletett, 3.5 honappal a 3. szulinapja elott kezdte az ovit.
2022. dec. 5. 12:12
 17/20 NTBS ***** válasza:
2,5 évesen felveszik.
2022. dec. 5. 17:20
 18/20 anonim ***** válasza:

sztem akkor veszik fel ha előző tanévben kérted, hogy vegyek fel. A beiratkozási időszakban jelentkezel és akkor felveszik. Nálunk általában van hely a nem körzetében is...

De, lehet tevedek és máshol meg nem így van.

Az, ha nincs még 3 éves a kérdéses év aug31en az nem baj de legalabb be kell töltenie a 2.5 éves kort. Legalábbis itt így van.

Nekem amikor a lányomat akartam beiratni azt mondta a nő, hogy csak a beiratkozási időszakban lehet jelentkezni. Ha viszont már valaki beiratkozott valahova akkor átjelentkezni, át lehet bármelyik másik intézménybe (ovibol oviba) Viszont ha még egy ovi sem vette fel akkor bolcsit javasolnak itt.

2022. dec. 5. 19:03
 19/20 anonim ***** válasza:
Győr-Moson-Sopron megyei településen az unokaöcsém is úgy lett ovis, hogy nem töltötte be a 3-t - ő még ráadásul szobatiszta sem volt - és a hivatalos létszámba se került be. Azt mondta a vezető, hogy ha jön ellenőrzés nem gond úgyis hiányzik mindig valaki, nem fog feltűnni.
2022. dec. 6. 19:48
 20/20 anonim ***** válasza:

Jesszus! Milyen óvodák vannak? És, ha egy óvodai baleset történik, akkor majd más néven kerül kórházba, vagy ellátásra? Ez azért nagy felelőtlenség...

A jogszabály úgy fogalmaz, hogy:

A gyermekek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévüket betöltik, az óvodai nevelés évének kezdő napjától kötelesek legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson részt venni.

Továbbá: A törvény alapján ugyanakkor az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti.

Ennek feltétele, hogy minden, a településen, fővárosi kerületben, vagy ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető legyen.

2022. dec. 6. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!