Ezt hogy gondolhatják?
Kicsi faluban élünk (kb 900fő). Az ovi szervezi a szüreti felvonulást, bált.
A falu vállalkozóit végigjárják, hogy a tombolához felajánlásokat gyüjtsenek.
Ma minket is felkért az ovonő, mivel férjem vállalkozó, jó lenne elgondolkodna felajánláson (ezekkel a szavakkal).
Férjem villanyszerelő. Mégis mit ajanlhatna fel? Egy lámpa cserét? Vagy mégis mit?
Illetve autószerelő, de ez nincs benn a vállalkozásába. Egy olajcserét?!
Egy körmös vagy egy méhész simán tud mit felajánlani. De ő?!
Idén kezdte a gyerek az ovit, így nagy a nyomás...
Vegyetek akkor egy pohárkészletet vagy állíts össze egy ajándékkosarat és add azt.
Én is így szoktam, mert a férjem is vállalkozó, de olyan hogy pl utalványt hiába is adna, azt senki se tudná felhasználni
Írtam. Az a kikötés, hogy a vállalkozással kapcsolatos legyen. Nem ajándékcsomag, nem ledlámpa, nem szerszám(?!).
A méhész mézet ad, a körmös egy ajándék körmöt, stb.
Délután összefutottunk az ovónővel, megkérdezte férjem, megis mire gondol. Hát ő nem tudja, ajánljon fel valamit.
Férjem felajánlotta, legyen egy 25%kedvezményes utalvány, ami, ha villanyszerelést kérnek, annyival olcsóbb lesz. Átruházható, és nem csak a faluban felhasználható.
Na hát ez nem tetszett az ovónőnek, nem elég kreatív...
Este most olvastuk az ovis csoportot. Van itt a faluban egy házaspár. Gyanta ékszereket készítenek.
(Tudni kell róluk, a nő 1.5 éve covid miatt kórházba került, akkor a fél megye nekik gyüjtött. (Pedig nem voltak rászorulva nagyon) Az önkormányzat nem kevés pénzt adott nekik. Abbol lakást felujitottak, autót vettek, álomlagzit csaptak. Annyit nem mondtak hogy köszi.)
Na ők a csoportban kijelentették, nem kívánnak részt venni benne....
Ezek után mi sem 🤷♀️
Nekem is egy kisebb szerzámkészlet jutott eszembe.
De ez így nagyon gáz... Én megmondanám az ovónőnek, hogy vagy kapnak egy x összegű ajándékcsomagot tele finomságokkal (kávé, pezsi, csokik, édességek) vagy semmit. 🤷🏻♀️
Na ezt a másokhoz hasonlíthatást sosem szerettem.
Ha akarok adok, ha nem akarok nem adok, de nem azért mert a Gizike nem ad, pedig én tudom hogy van pénze-na ez nekem gusztustalan, bocsi
17!
Engem meg holt nem érdekel, te kit szeretsz, mit nem. Bocs... nem tetszik, továbbgörgetsz....
Mi meg hasonlítgatunk. Mert nekik a falu kinyalta a seggüket, ez lenne a minimum, hogy egy 2000ftos fülbevalót legalább bedobjanak a közösbe. Nem kihúzni magát, mert megteheti... akkor mi is megtehetjük.
Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!